Labdarúgás

2023.10.19. 17:00

Futsal: a Nyírbátort fogadja a HVSE futsalcsapata - közeleg a Bajnokok Ligája

Az NB I.-es futsalbajnokság 9. fordulójában a Haladás VSE a Nyírbátort fogadja pénteken 18.30-kor.

Tóth Gábor

HVSE-Kecskemét, futsal, nb1,bajnoki, 20230925, ut, Szombathely, Unger Tamás / vas Népe

A Haladás hétfőn lépett pályára legutóbb, a vendég Aramist ütötte ki 8-0-ra – így gyorsan feledtette a 7. fordulóbeli botlását, amikor is Nyíregyházán kapott ki 4-1-re. Ráadásul mivel a nagy rivális Veszprém kikapott Debrecenben az előző játéknapon, így a zöld-fehér gárda visszaállt a tabella élére!

– Az volt a tervünk, hogy végig nagy nyomás alatt tartsuk ellenfelünket, ezt részben meg is valósítottuk – értéket az Aramis elleni gálameccs után a HVSE brazil vezetőedzője, Ferraz Conde Felipe. – Sok helyzetet alakítottunk ki, a befejezéseknél viszont akadtak gondjaink, sok olyan lehetőségünk volt, melyekből további gólokat szerezhettünk volna. Ezen még dolgoznunk kell. Ennek ellenére nem lehetek elégedetlen: biztosan nyertünk, újra vezetjük a tabellát.

A soros ellenfél, a Nyírbátor tavaly éppen csak megőrizte élvonalbeli tagságát, idén viszont jól szerepel, 5. a tabellán. Igaz, a nyáron meg lett erősítve a kerete, és a korábban Debrecenben sikeresen dolgozó Elek Gábor vette át a szakmai munka irányítását. Ám a Nyírbátor főleg hazai pályán gyűjtögeti a pontokat – a HVSE az összecsapás esélyese. Ráadásul ismét egy könnyed, önbizalomnövelő győzelemre lenne szükség – hogy a csapat nyugodtan, jó hangulatban kezdje meg a hamarosan rajtoló Bajnokok Ligája-szezont. Ugyanis a BL-főtáblán érdekelt HVSE október 24–29. között a címvédő spanyol Mallorca, a kazah Kairat Almaty és a luxemburgi Differdange gárdájával csap össze a mallorcai tornán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában