Siker!

2023.10.20. 20:50

Futsal: a nyolcadik bajnoki diadal után jöhet a Bajnokok Ligája!

- Az NB I.-es futsalbajnokság 9. fordulójában a Haladás VSE biztosan verte 3-1-re a szívósan küzdő Nyírbátort.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A mérkőzés főpróbaként szolgált a Haladás számára, ugyanis a BL-főtáblán érdekelt HVSE jövő héten, október 24–29. között a spanyol Mallorca, a kazah Kairat Almaty és a luxemburgi Differdange gárdájával csap össze a mallorcai tornán. Ennek megfelelően a címvédő, listavezető szombathelyi gárda lépett pályára esélyesként. Főleg annak tükrében, hogy a vendégek elég szűk kerettel érkeztek. Érdekesség, hogy a Nyírbátor Szentes-Bíró Tamás, Bartha Balázs és Hadházi Sándor személyében három válogatott játékost is a keretében tudhat - Szentes-Bíró kihagyta a szombathelyi meccset. Hazai oldalról Kovács Máté hiányzott eltiltás miatt.

Haladás VSE - Nyírbátori SC 3-1 (2-0). Szombathely, 450 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Apkó (Topálszki).

HVSE: Alasztics - Henrique, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Cassemiro. Csere: Gyimesi (kapus), Szalmás, Knizs, Hajmási, Dróth, Körmendy, Fehér, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Nyírbátor: Vincze - Bartha, Sánta, Csorvási, Csoma. Csere: Dobi (kapus), Szabó, Hadházi, Orosz, Szucsányi. Edző: Elek Gergő.

Gólszerzők: Szalmás (5.), Dróth (6.), Vatamaniuc-Bartha (36.), ill Sánta (40.).

A Haladás támadó szellemben nyitott, rögtön magához ragadta az irányítást - a megszokottak szerint. A nyomás Szalmás révén érett góllá, aki Dróth labdájával száguldott el a bal szélen, majd kirontó kapus felett-mellett jobb külsővel a hosszú alsóba pöccintette a labdát (1-0). Vészkapus játékra váltott a vendég, amit Dróth rögtön büntetett, elcsípett egy keresztpasszt, és a saját térfeléről gurította az üresen hagyott kapuba a labdát (2-0). És rohant, nyomott tovább a Haladás. Időkéréssel próbálta csökkenteni a nyomást a vendégek szakmai stábja. Dróth lökete a kapufán csattant - amire a Nyírbátor is kapufával felelt. Majd Alasztics átlövésénél ismét a kapufa segítette ki a vendéget... Keményedett a csata, gyűltek a faultok mindkét oldalon. Ekkor mezőnyben már felvette a tempót a Nyírbátor - de jóval több helyzetet dolgozott ki a Haladás. A hatodik hazai szabálytalanság után kisbüntetőhöz jutott a vendég, ám Szabó lövését Alasztics lábbal kitornázta! Meglehetősen forró hangulatú első félidőnek vetett véget a szünetet jelző sípszó.

Fordulás után sem vettek vissza a tempóból a felek. A Haladás keményen támadott, a vendég szinte csak a védekezésre koncentrált - elvétve vezetett egy-egy halovány kontrát. Komoly ziccereket dolgozott, és hagyott ki a házigazda. Közben Cassemiro is feliratkozott a kapufát rúgók közé. És közben egyre nőtt a hazai fölény. Múltak a percek, de nem sikerült feltörni a nyírbátori reteszt - szervezetten, keményen küzdöttek a vendégek. De kapura nem sok veszélyt jelentettek. És nem tűntek fáradtnak. Aztán a 36. percben csak eldőlt a meccs, a csata sorsa: Sipos küzdött meg a labdáért, és harcolt meg a helyzetért, a lecsorgó labdát aztán Vatamaniuc-Bartha zúdította a hatosról a kapuba (3-0). Az utolsó pillanatban Sánta egy szépségdíjas egyéni akció végén még szépített (3-1) - de ez már nem osztott, nem szorzott. Tegyük hozzá: hazai oldalon sokat forgatta a szakmai stáb a keretet, nem kellett megszakadniuk a kulcsembereknek.Kilencedik bajnokiján nyolcadik győzelmét aratta a Haladás - önbizalomtól duzzadva utazhat hétfőn Spanyolországba, megkezdni a Bajnokok Ligája-szereplését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában