Siker

2023.10.30. 14:00

Futsal BL: várhatja a sorsolást a HVSE! - fotók

A futsal Bajnokok Ligája spanyolországi tornáján csoportja harmadik helyén végzett, ezzel kiharcolta a továbbjutást a Haladás VSE.

Tóth Gábor

Forrás: Haladás VSE

A HVSE csütörtökön egy végletekig kiélezett meccsen 3-1-re kikapott a BL-címvédő házigazdától, a spanyol Mallorcáról, majd pénteken – óriási meglepetést okozva – ikszelt a kétszeres BL-győztes kazah sztárcsapattal, a Kairat Almaty együttesével (2-2). Vasárnap pedig luxemburgi Differdange elllen játszott egy küzdelmes 1-1-et. Ezzel az eredménysorral pedig a csoportja harmadik helyén végzett, kiharcolta a továbbjutást, bejutott a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé.


 

A csoport további eredményei: Kairat Almaty–Differdange 4-2, Mallorca Palma–Differdange 9-4, Mallorca Palma–Kairat Almaty 4-3.

A csoport végeredménye: 1. Mallorca Palma 9 pont, 2. Kairat Almaty 4 pont, 3. Haladás VSE 2 pont, 4. Differdange 1 pont – az első három helyezett továbbjutott a legjobb 16 csapat közé.

– A meccs mindkét fél számára érzelmektől túlfűtött volt – értékelt Differdange elleni továbbjutást érő vasárnapi 1-1 után a Haladás VSE honlapján a csapat edzője, Felipe Cone. – A csapatok nem akartak kockáztatni, ami teljesen érthető, mert hiba esetén mindkét együttes képes jól reagálni. Az első félidő kicsit feszült volt, sajnos a hat szabálytalanságunk miatti büntetőből gólt szerzett ellenfelünk. Amikor kijöttünk a második félidőre, a legfontosabb az volt, hogy nyugalomra bírjuk a srácokat. Úgy gondolom, hogy ebben a játékrészben jobbak voltunk egy kicsit. A végére mindkét csapat nagyon fáradt volt, sokat hiba jellemezte mindkét oldalt, szerencsés momentumok is adódtak pro és kontra. A kulcspillanat pedig a gólunk volt, mert önbizalmat adott nekünk. Nagyon boldog vagyok, rengeteget dolgoztak ezért a sikerért, továbbjutásért a fiúk – de ez csak az első nagy lépés volt a céljainak felé. Folytatnunk kell a kemény munkát, és természetesen fejlődni és fejlődni akarunk! Most egy kicsit pihenniük kell a srácoknak, majd újra a bajnokságra koncentrálunk!

A Bajnokok Ligája 16 csapatot felvonultató elitkörének meccseit november 28. és december 3. között rendezik – ismét négycsapatos tornák formájában. A csoportokat november 2-án, csütörtökön (14.00) sorsolják ki az európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci, nyoni központjában.

A versenyben lévő csapatok névsora: Sporting CP (portugál), FC Hit (ukrán), MNK Olmissium (horvát) Barca (spanyol), Sporting Anderlecht (belga), Loznica-Grad 2018 (szerb), Mallorca Palma Futsal (spanyol), Kairat Almaty (kazah), Haladás VSE (magyar), Benfica (portugál), Etoile Lavalloise (francia), Dobovec (szlovén), KSC Lubawa (lengyel), Riga Futsal Club (lett), FC Prishtina (koszovói), Cittá de Eboli (olasz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában