Sajtótájékoztató

2023.10.05. 13:48

Háromnapos darts hétvége Szombathelyen: a kiscsarnokban szállnak a nyilak

A szokásoknak megfelelően pénteken ismét bárki nyilat ragadhat a MVD-Szig Páros Open, szombaton következik a Steel Egyéni Országos Bajnokság, vasárnap pedig a Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupával zárul a darts hétvége.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

A háromnapos darts hétvégéről szóló sajtótájékoztató felvezetéseként Rucska Józsefnek és a Szombathelyi Darts Club SE (SZDCSE) kiválóságának, Kámán Lehelnek teljesítményét ismerték el, akik a dániai WDF Világkupán férfi párosban történelmi bronzérmet szereztek a magyar válogatott színeiben.

Párosban talán jobb, mint egyedül, éppen ezért a korábbi évekkel ellentétben pénteken 18.30-tól az amatőr MVD-Szig Páros Opennel kezdődik a darts hétvége. Eddig 30 páros jelentkezett a versenyre. Szombaton és vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődnek a Sugár úti kiscsarnokban a küzdelmek, előbb a Steel Egyéni Országos Bajnokságot, másnap pedig Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupát bonyolítják le.

A programsorozatról szóló sajtótájékoztatón Dr. László Győző sportért is felelős alpolgármester egy dinamikusan fejlődő sportágként jellemezte a dartsot, amely egyre nagyobb teret hódít. Elismerően szólt az SZDCSE tevékenységéről is, amely a szombathelyi dartsélet legfőbb mozgatórugója. Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke szerint talán elérkezett az idő, hogy szintet lépjen a város.

–  Annyira jók Szombathely adottságai, hogy előbb-utóbb egy nemzetközi opent is lehetne itt rendezni – fogalmazott a hazai szövetség elnöke. – Nagyjából hasonló költségvetéssel bírna, mint egy hazai bajnokság szervezése. Európában egyedülálló módon nálunk jövőre már 8 open verseny valósul meg, amihez javasoljuk Szombathely becsatlakozását is. Ezeken a megmérettetéseken világranglista pontokat lehet gyűjteni és ezeken keresztül lehet kijutni a vb-re.    

Az SZDCSE elnöke, Csóka András köszöntet mondott a támogatóknak. Hozzátette, a bajnokság ugyan már eldőlt, ennek ellenére sok versenyzőre számítanak, Kámán Leheltől pedig talán hétvégén is várható egy kimagasló eredmény. A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Kálmán bizottsági elnök, és Danka Tamás, az MVD-SZIG ügyvezető igazgatója is.

A versenyekre a belépés ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában