Remekül teljesítettek

2023.10.29. 14:51

Karate Eb: vasiak a portugál erőpróbán

Portugáliában rendezték a Goju Karate Európa-bajnokságot – amelyen remekül teljesítettek a „Leo” Karate-do SE sportolói.

Tóth Gábor

Balról Gál Róbert edző ,Molnár Csenge és Molnár István.

Fotó: VN/"Leo" Karate-do SE

A vasi, szombathelyi színeket a „Leo” Karate-do SE két versenyzője képviselte az Eb-n. A kontinenstorna rangját jól jelzi, hogy megtisztelték jelenlétükkel a stílus világ- és Európa-szerte elismert vezetői (Seiichi Fujiwara 8. dan, Vassie Naidoo 8. dan,  Rastislav Mráz 8. dan, Gurmith Singh 7. dan, Abel Fiugeiredo 7. dan, dr. Gila Pál 7. dan).

Molnár Csenge a kadett (14-15 év) korcsoportban indult. Kata (formagyakorlat) versenyszámban  nagyszerű teljesítménnyel a dobogó második fokára állhatott. Kumitéban (küzdelem) a döntőig jutott, de a jóval több tapasztalattal rendelkező ellenfelével szemben végül alulmaradt, így ismét egy ezüstéremmel gazdagodott. A combsérüléssel küzdő Molnár István veterán korcsoportban formagyakorlatban csak két tized ponttal maradt le a dobogóról, ötödik lett.

– A két második és egy ötödik helyezés ragyogó eredmény. De ha Molnár István nem sérült, biztosan neki is összejött volna a dobogó – összegzett Gál Róbert vezetőedző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában