Darts

2023.10.09. 14:49

Magas színvonal, nagy csaták a kiscsarnokban - Jól szerepelt az SZDCSE a dartshétvégén - fotók

Pénteken, szombaton és vasárnap a megszokottól eltérően nem a Haladás Sportkomplexumot, hanem a Sugár úti kiscsarnokot vették birtokukba a darts szerelmesei szerte az egész országból. A házigazda SZDCSE versenyzői vasárnap villogtak igazán.

Sütő Dániel

Pénteken az MVD-SZIG Páros Opennel vette kezdetét a háromnapos szombathelyi dartshétvége. 37 páros, köztük igazoltak, amatőrök, környékbeliek és az országi távolabbi pontjairól érkezők ragadtak nyilakat. Az opent Jehirszki György (Tököli Darts Club Sportegyesület) és Börzsei János (Vecsési Sportegyesület) duója nyerte. A második helyen a gógánfai Szomszéd Darts Sportegyesület párosa, Czotter Gábor és Torda Tibor végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán két páros osztozott, Kámán Lehel (Szombathelyi Darts Club SE) és Kámán Alex (Lehel fia,

korábban Szombathelyi Darts Club SE), valamint Kámán Csongor és Bogáti László (mindkettő Szombathelyi Darts Club SE).

A Steel Egyéni Nemzeti Bajnokságon 64 férfi és 14 hölgy vett részt. A döntő ütközetet Székely Pál és Borbély András vívta, mindketten ezer szállal kötődnek Szombathelyhez és az SZDCSE-hez, hiszen a többszörös magyar bajnok Székely – aki jelenleg az Arany Bikák Darts SE tagja – pályafutása Szombathelyről indult, Borbély pedig bár a Pápai Holdkő Darts Club SE-t erősíti, három éve az SZDCSE NB I.-es csapatát erősíti kölcsönjátékosként. Kettejüknagy csatáját Székely Pál nyerte, míg a harmadik helyen ismét ketten osztoztak, Jehirszki György (Tököli Darts Club SE) és Vida Mihály (Hírös Hunok Darts Club), utóbbi a szeptember 22-24. között megrendezett PDC Hungarian Darts Trophy résztvevője volt. A hazaiak közül Csóka András és Németh Albert egy mérkőzést tudott nyerni, a legjobb 32 között azonban ők is vereséget szenvedtek. Az SZDCSE egyik legjobb játékosa, Kámán Lehel éppen a későbbi győztes Székely Pál ellen kezdett, és egy magas színvonalú meccsen szenvedett 6-3-as vereséget. A hölgyek mezőnyében szombathelyi játékos nem indult. A Clear ’97 Kft. Steel Egyéni Magyar Kupában 61 férfi és 15 női dartsos állt tábla elé. A döntőt Székely Pál és a házigazda klubvezetője, Csóka András vívta, az aranyérem végül Székely nyakába került. Az egyetlen szombathelyi színekben induló női versenyző, Szolnoki-Vaskó Angéla 5. helyezést ért el.

– Nagy öröm volt számunkra, hogy a pénteki páros openen közel 40 páros vett részt – összegzett Csóka András, az SZDCSE elnöke. – A magyar bajnokságon a hazai élmezőny feszült egymásnak, balszerencse volt, hogy Kámán Lehel épp a későbbi bajnok Székely Penge Palival akadt össze először és kikapott. A kupában sikerült eljutnom a döntőig, de az egésznapos jó teljesítményemet nem tudtam megkoronázni. Összességében elégedettek lehetünk a háromnapos dartshétvégével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában