Siker

2023.10.09. 13:21

Óriásit küzdött Somogyi Emese - Ezüsttel zárt a körmendi birkózó a diákolimpia döntőjében

Több fronton is megmérettették magukat a KV Birkózó SE Körmend ifjú titánjai. A Diák I-II. és Serdülő lány Diákolimpia döntőig menetelt Somogyi Emese, aki végül második lett, míg a fiúk nemzetközi szabadfogású birkózóversenyen léptek szőnyegre.

Sütő Dániel

Forrás: KV Birkózó SE Körmend

Kiskunfélegyházán rendezték meg a Diák I-II. és Serdülő lány Diákolimpiát, ahol több mint 140 versenyző küzdött a bajnoki címért. Az eseményen a KV Birkózó SE Körmend egyesületét az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola tanulója, Somogyi Emese képviselte 54 kilogrammos súlycsoportban. Emesének a döntőig vezető út nem volt kikövezve, mondhatni minden pontért kőkeményen meg kellett szenvednie, küzdenie. Első ellenfele, a jászberényi Risai Ildikó az első félidőben még 6-1-re vezetett. Emese küzdőszellemét és kitartását dicséri, hogy a második félidőben fordítani tudott és a mérkőzés végén 9:8 arányban diadalmaskodott, így az ő kezét emelhették a magasba. A következő összecsapáson kecskeméti ellenfél várt rá, akit 4-3-as vezetésnél Emese tussal verte, ezzel döntőbe jutott. A finálé első félidejében Emese pécsi riválisa ellen 4-1-re vezetett. A másik etap közepén ellenfele egy lábramenést indított, amit a körmendiek versenyzője levédett, azonban elég volt egy pillanatnyi kimaradás, amit a pécsi birkózó szigorúan kihasznált és tussal nyert. Így Somogyi Emese a rendkívül értékes második helyezést ért el az Országos Diákolimpia döntőjében.

A KV Birkózó SE Körmend fiataljai ugyanezen a napon az ausztriai Södingben mérték össze tudásukat horvát, szlovák, szlovén, osztrák és magyar egyesületek versenyzőivel egy nemzetközi szabadfogású birkózóversenyen. Szomi Máté aranyat, Major Patrik és Dancsecs Olivér pedig ezüstérmet szerzett a nemzetközi viadalon. Az egyesület mindhárom versenyzője a körmendi Boldog Battyhány László Katolikus Általános Iskola tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában