Darts

2023.10.19. 13:11

Taroltak az SZDCSE fiataljai

Lezárult az idei utánpótlás egyéni magyar dartsbajnokság a hatodik fordulóval – gyermek és serdülő kategóriában, valamint az ifjúsági páros bajnokságban is szombathelyi fiatalok nyakába került az aranyérem.

Sütő Dániel

Forrás: Magyar Darts Szövetség

A záró forduló helyszínét a Smile DC szolgáltatta a fiatal korosztály számára – tájékoztatott a Magyar Darts Szövetség. A gyermek kategória Torda Soma győzelmével zárult, aki a győzelmével az összetett versenyt is megnyerte a korosztályban.

A serdülő kategóriát az idei évben elképesztően magas színvonalú játék jellemezte. Így volt ez az utolsó fordulóban is, ahol már a csoportkörben búcsúzni kényszerültek többen a végső esélyesek közül is, ami a mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja. Az egyenes kieséses szakasz a szombathelyi Csóka Dániel és a szegedi Petrács Gergő parádéját hozta. Láthattunk 11 nyilas leget és 90 fölötti körátlaggal megnyert mérkőzést a srácoktól. A döntőben ezúttal Gergő bizonyult jobbnak, aki ezzel első fordulógyőzelmét szerezte, Dani viszont az egész éves remek játékával bezsebelte a bajnoki címet.

Az ifjúsági lányoknál Turai Krisztina már behozhatatlan előnyre tett szert, így a záró fordulón már bajnokként a fiúk között versenyzett.

Az ifi fiúknál sok kérdés maradt a záró fordulóra. A bajnoki címért és a dobogós helyezésekért többen is versenyben voltak. Az idei bajnoki szezon első felét az SZDCSE-hez ezer szállal kötődő Borbély András, valamint a Baranyi Zsombor, Szoták Balázs, Kovács Álmos alkotta négyes dominálta, a szezon második felében aztán a Sepsi Ádám, Haáz Gergő, és Ifj. Málik István alkotta trió remeklése nyílttá tette a bajnoki csatát. Az utolsó fordulóban Borbélyt senki nem tudta legyőzni, ezzel a bajnoki cím a pápai játékosé lett az idei évben is.

Az ifjúsági páros bajnokság is tartogatott még egy aranyat a szombathelyiek számára, ugyanis a Csóka Dániel-Marton Olivér diadalmaskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában