Labdarúgás

2023.10.19. 16:00

Zöld-fehér derbi - A Haladás Viktória az ETO-t fogadja

A női labdarúgó NB I. 8. fordulójában pénteken 16 órai kezdettel a Haladás Sportkomplexumban a Haladás Viktória az ETO FC Győrt fogadja.

Pum András

A vasiak jobb oldali védője, Németh Adél

Forrás: Unger Tamás

Nehéz sorozat újabb állomása következik: a jelenleg 5. helyen tanyázó Haladás Viktória a harmadik Puskás Akadémia (1-3), az első FTC (0-4) után ezúttal a második helyen álló, hét meccséből hetet megnyerő, 36 szerzett gól ellenében csak négyet kapó ETO FC Győrt fogadja. A két zöld-fehér együttes között 11 pont a különbség. A győriektől az Észak-Írország elleni Nemzetek Ligája mérkőzésre készülő magyar válogatott keretébe Kovács Laura, Nagy Fanni, Savanya Csilla, Vida Boglárka, Süle Dóra és Vachter Fanni, azaz hat játékos kapott meghívót. A meccs esélyese az ETO, de a szombathelyiek ettől még alaposan megnehezíthetik a vendégek dolgát.

– Azt a fajta felfogást, játékot, küzdőszellemet várom a lányoktól, mint amit az FTC ellen a meccs nagy részében láthattunk – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória edzője. – Viszont az előrejátékban, támadásban jóval  többre lesz szükség. Hasonlóan nehéz mérkőzésre számítok. mint a Fradi ellen, de a lányokon ezúttal sem lesz nyomás, nincs veszítenivalónk. Az ETO kicsit másfajta futballt játszik, mint az FTC, kielemeztük a játékukat, tudjuk mire számíthatunk tőlük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában