Diákolimpia

2023.10.16. 15:34

Zrínyis aranyak - Elkezdődött az idei diákolimpia-sorozat

Az idei tanév első Diákolimpia® országos döntőjében, az Atlétika Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság III-IV. korcsoportosai között kislabdahajításban és vegyesváltóban is remekelt a Zrínyi-iskola.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

A sportág körzeti, vármegyei versenyei szeptemberben rekord nevezőszámmal, 1872 csapattal, összesen 14355 fővel indultak el, az országos döntőre pedig 144 iskolából 1426 versenyző jutott el. A 2023/2024-es tanévtől kezdődően a Tankerületi Központok egységesen biztosítják a fenntartásukban lévő iskolák, továbbá a szakképző intézmények versenyzői és kísérőik számára az események helyszíneire történő utazási költségét, illetve országos döntő versenyek esetében a résztvevők étkezésének költségét is. Az Ügyességi Csapatbajnokság az a verseny, ahova nem elég a megyei bajnokságot megnyerni. 

Ide az összes megyei verseny eredményei alapján hívják meg az ország legjobb 12 csapatát az ügyességi számokban a 10x200 m-es váltóban a legjobb 16-ot. A szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola III-IV. korcsoportos leány kislabdahajító csapata (Unger Viktória, Németh Nóra, Szabó Dóra, Béres Fruzsina, Fekete Zelma) megvédte bajnoki címét, majd a 10x200 méteres vegyesváltó (Zsirai Napsugár, Flasch Viola Réka, Nagy Csenge, Sipos-Kiss Virág, Pilling Alexandra, Szemes Márton, Bogdán István, Pilling Levente, Simon Zoltán, Balogh Barnabás Ákos, Szabó Dóra, Major Róbert Dániel) is aranyat szerzett. Távolugrásban mindössze 1 cm-rel maradtak le a lányok a dobogóról.

– Nagyon koncentráltak voltak a gyerekek, a maximumot próbálták kihozni magukból, szívüket-lelküket beletették a versenyekbe. Tavalyhoz képest is sikerült előrelépnünk, mindenki a helyére került – értékelt Vadász Gábor testnevelő. – Távolugrásban lehet pici hiányérzetünk, mert nem sokkal maradtunk le a dobogóról, de elégedetlenek azzal sem lehetünk. 10x200-on extra időt mentünk annak ellenére, hogy be-becsúsztak váltási hibák. Ettől függetlenül gyerekeink teljesen megérdemelten nyertek mindkét versenyszámban.  

A III-IV. korcsoportosoknál maradva az Oladi Általános Iskola fiú magasugrói a 6. pozícióban végeztek, míg a Bolyai-gimnázium vegyesváltója 3. lett.

Az V-VI. korcsoportosok között a Nagy Lajos Gimnázium férfi svédváltója ötödikként ért célba. A nők között magasugrásban 5. lett a Kereskedelmi és Vendéglátói Technikum, 4x800 m-en másodikként végzett a Bolyai-gimnázium, illetve svédváltóban a Herman Ottó Technikum 12., a Nagy Lajos pedig 13. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában