Kézilabda

2023.11.23. 12:50

Csak egy diadal - Menetel a büki kézicsapat az NB II.-ben

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság 9. fordulójában a vasiak közül csak a bükiek tudtak győzni, a Sávár és a Celldömölk is kikapott idegenben. A férfiaknál a 8. fordulóban csúnyán elbukta a Szentgotthárd tarjáni rangadóját.

Sütő Dániel

A büki Farkas Nerina 11 gólig jutott a VKL SE Győr ellen

Forrás: Benkő Sándor

Győri ETO KC U21–Sárvárfürdő Kinizsi 38-22 (17-12). Győr, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Redling, Uhrin.

Sárvárfürdő Kinizsi: Tömő – Kozma 1, Molnár Zs. 3, Gutecz 3, Barcza 5, Ács 5, Szemes 2. Csere: Varga Á., Jurik (kapusok), Kiss V., Cser 2, Gerencsér, Horváth D., Oláh, Németh H. 1. Edző: Skoda Bence

 A Sárvár csak az első játékrész derekáig tudta tartani a tempót a győri lányokkal. Ezt követően fokozatosan növelte előnyét a hazai gárda a sokat hibázó vendégekkel szemben.

VKL SE Győ–Büki TK Bükfürdő 30-34 (15-18). Ikrény, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Sebestyén Á. A., Sebestyén B. I.

Büki TK: Szücs I. – Farkas N. 11, Tóth V. 5, Tamási 12, Varga Zs. 2, Gősi. Csere: Büki – Tar-Pukler, Tóth B., Marton 2, Lékai 2. Edző: Baranyai Enikő.

Kapusaira egyetlen rossz szava sem lehetett Baranyai Enikőnek, hiszen a büki hálóőrök kiváló teljesítményére nagy szükség volt, ez azonban az eredmlnyen nem látszott. Kapkodva, sokszor ész nélkül játszottak a fürdővárosiak a találkozó bizonyos periódusaiban. Ennek ellenére győzelmük egy percig sem forgott veszélyben.

Lipót Pékség–Celldömölki VSE 25-23 (13-11). Lipót, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Papp, Vandróczki.

CVSE: Szalai N. – Gyurák 3, Győrvári, Győrffy 6, Szecsődi 7, Pup S. 2, Pup R. 2. Csere: Balogh V. – Erdélyi, Szomorkovits 3, Szélesi, Hajdú. Edző: Erőss Péter.

Sérülések és megbetegedések miatt kis létszámban utazott el a CVSE Lipótra. Az első hat percben nagyon elkapták a ritmust a hazaiak, akik gyorsan öt góllal léptek el. A folytatásban visszajött a meccsbe a vasi alakulat, de egyenlítenie nem sikerült. Ettől kezdve végig 2-3 góllal a Lipót járt előrébb, a celliek pedig becsülettel üldözték ellenfelüket. Erőss Péter együttese ugyan jól védekezett, de támadásban nagyon sokat hibázott. Ziccerek, tiszta helyzetek maradtak ki, így egy hozható bajnokit bukott el a CVSE annak ellenére, hogy nem teljes csapattal lépett pályára.

Tarján SE–Szentgotthárdi VSE 31-20 (17-9). Tarján, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kolarovszki, Lábadi.

Szentgotthárd: Kovács R. – Németh D. 2, Katona 1, Vadász 1, Császár 2, Rónai K. 2, Hertelendy 2. Csere: Kanics – Horváth N. 1, Háklár 4, Sipőcz 1, Gotthárd 1, Góth 1, Miklós 2. Edző: Ernst Attila.

Felépültek a tarjáni sérültek, így újult erővel rohamozhatott a házigazda. A mérkőzés elején ismét túl sokat hibázott a Szentgotthárd, ami rányomta bélyegét a vasiak védekezésére. Ernst Attila hiába próbált erősíteni és új játékosokat bevetni, már azelső félidőben tetemes hátrányba került az SZVSE. A második félidőben sem sikerült váltania a vasi gárdának, amely végül 11 gólos vereséget szenvedett idegenben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában