Labdarúgás

2023.11.26. 19:31

Fájó Haladás-vereség

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Szombathelyi Haladás az Ajka vendégeként kapott ki.

Pum András

Doktorics Áron a jobb teljesítményt nyújtó játékosok közé tartozott

Fotó: Unger Tamás

Az utolsó előtti, 17. Ajka fogadta az előző öt bajnokiját nyeretlenül letudó, 13. helyezett Haladást. A szombathelyi együttesből sérülés miatt Hursán, Derekas, Szijjártó, Csonka és Rácz hagyta ki az alsóházi rangadót.

FC Ajka–Szombathelyi Haladás 3-1 (0-0). Ajka, 200 néző, NB II.-es labdarúgó-mérkőzés, v.: Berényi.

Ajka: Szabados – Görgényi (Sejben, 67.), Tar, Jagodics B, Csemer (Horváth P., 88.) – Tóth G., Tajthy T. – Babos B., Zsolnai R. (Kenderes, 83.), Borsos F.  (Présinger, 83.) – Szarka Á. (Gaál, 88.).  Edző: Schindler Szabolcs.

Haladás: Pálfi – Nyíri (Beronja, 78.), Jagodics M., Ene, Bosnjak – Horváth R. (Mohos, 70.), Zvekanov, Szakály A. (Jancsó, 81.), Doktorics (Simut, 78.) – Csernik, Pintér (Kelemen, 70). Edző: Aleksandar Jovic.

Gólszerzők: Borsos 2 (55., 83.), Szarka (69.) illetve Horváth R. (53.)

53. perc: Szép vasi támadás futott  pályán, Horváth Rajmund passzolt a bal oldalon Doktoricshoz, a támadó betört a tizenhatoson belülre, visszatette a labdát Horváthoz, a támadó nyolc méterről a léc alá bombázott (0-1).

 55. perc: Ajkai kontra után Szarka egy csel után a hosszún érkező Borsoshoz emelt, a támadó két méterről a jobb sarokba fejelt (1-1).

69. perc: Egy balról érkező hosszú bedobás után nem tudtak felszabadítani a vasi védők, a lehulló labdára a jobb kapufánál álló Szarka csapott le, befordult, és közelről Pálfi lábai között lőtt a kapuba (2-1).

83. perc: Egy jobbról érkező beadásnál egymást zavarták a szombathelyi védők és a kapus, a lecsorgó labdára Borsos csapott le, és négy méterről a lábak között, alatt a kapuba küldte (3-1)

Az első félidőben az olykor sűrű pelyhekben, majd szórványosan szállingózó havon kívül nem sokminden történt. A vendég szombathelyiek birtokolták többet a labdát, támadtak, az ajkaiak védekeztek. Helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki, sem kisebb, sem pedig nagyobb – roppant gyenge, eseménytelen első félidőt hoztak össze a csapatok. Szünet után aztán pár perc alatt több minden történt, mint addig összesen. A Haladás egy gyönyörű akció végén vezetést szerzett, ám az Ajka gyorsan kiegyenlített. Támadásban maradtak a hazaiak és rövidesen már náluk volt az előny. A vasiak nem tudtak újítani, kapkodtak a magukra találó ajkaiak pedig újabb gólt szereztek – ezzel el is dőlt a mérkőzés. 

Második félidei teljesítménye alapján megérdemelten nyert az Ajka.

További eredmények: Csákvár–Nyíregyháza 1-7, BVSC–Tiszakécske 0-0, Gyirmót–Honvéd 1-1, Kazincbarcika–Soroksár 3-1, Pécs–Budafok 1-0, Mosonmagyaróvár–Szeged 0-1, Kozármisleny–Siófok 7-0. A Vasas–Győr meccset hétfőn (20.00) rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában