Kézilabda

2023.11.26. 17:23

Hasznos edzőmeccseket játszottak

Szombaton és vasárnap Hollandia legjobbjaival mérkőzött meg két ízben a magyar női kézilabda-válogatott. A Golovin-lányok előbb simán kikaptak, másnap viszont sokkal jobb felfogásban léptek pályára és győztek.

Sütő Dániel

Fotó: NS/Dömötör Csaba

A női kézilabda-világbajnokság előtti utolsó időszakban két felkészülési mérkőzést kötött le a magyar csapat, mindkettőt Hollandia ellen.

Hollandia–Magyarország 25-23 (12-9). Rotterdam, 2000 néző, női felkészülési kézilabda-mérkőzés,  vezette: Weijmans, Wolbertus (hollandok).

Magyarország: Böde-Bíró – Győri-Lukács 3, Pásztor N., Albek 1, Bordás, Vámos P. 1, Szöllősi-Schatzl 1. Csere: Kuczora 5, Papp N. 3, Debreczeni-Klivinyi 1, Füzi-Tóvizi 1, Juhász G. 1, Márton G. 3, Töpfner 1, Simon P. 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Az első magyar gólra több mint hét percet kellett várni, azonban a védekezés. a korábbi meccseken, jobban összeállt. Az eladott labdák száma egyelőre még mindig túl sok, a szünetig tízszer passzoltak a magyar lányok az ellenfélhez, amiből a hajrában több lerohanásgólt is kapott a válogatott. A kapusok teljesítménye mindenképpen kiemelendő:  az első játékrészben Yara Ten Holte 60 (!), míg a magyar kapuban Böde-Bíró Blanka 45 (!) százalékkal védett. A második félidő elején sem a pontosság volt a magyar csapat legfőbb ismérve. Folyamatosan futottak Golovinék az eredmény után. Az utolsó negyedóráért mindenesetre dicséret illeti a lányokat, hiszen nem adták fel, többször is felzárkóztak, és csak két góllal kaptak ki az előrébb tartó holland válogatottól.

Másnap egy koncentráltabb magyar csapat lépett pályára.

Hollandia–Magyarország 32-34 (16-19). Almelo, 1400 néző, női felkészülési kézilabda-mérkőzés,  vezette: J. Klompers, K. Klompers (hollandok).
Magyarország: Szemerey, Bukovszky (kapusok), Füzi-Tóvizi 2, Szöllősi-Schatzl, Debreczeni-Klivinyi 3, Márton 3, Töpfner 1, Papp N. 2, Pásztor 5, Vámos 2, Juhász 5, Bordás, Kuczora 4, Győri-Lukács 5, Simon 2. Szövetségi kapitány: Golovin Vlagyimir.

Az első félidő derekáig a hollandok irányítottak, igaz 1-2 gólosnál nagyobb előnyt nem tudtak kialakítani. Győri-Lukács révén fordítottak a mieink a 16. percben (8-9) és egészen meggyőző teljesítménnyel a szünetig három góllal tudott meglépniük vendéglátóik elől (16-19). Fordulás után feljavult a hollandok játékának lövési és védési hatékonysága, és a 45. percben fordított a hazai gárda (26-25).  Innentől ismét egy ki-ki meccs vette kezdetét. A végjátékban sikerült újítania a magyar válogatottnak, amely újfent átvette a vezetést, és végül két góllal győzött.  

A 26. női kézilabda-világbajnokságot három országban, Dániában, Norvégiában és Svédország rendezik november 29. és december 17. között. Magyarország a B csoportba került, amelynek tagjai (Montenegró, Kamerun, Paraguay) Helsingborgnban játsszák mérkőzéseiket. A csoportok első 3-3 helyezettje jut a középdöntőbe. A válogatott célja hogy a legjobb nyolcba kerüljön, amihez a montenegróiak, majd várhatóan a középdöntőben a horvátok elleni két mérkőzést mindenképp meg kell nyernie.

A magyar női válogatott vb-kerete. Kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC), Szemerey Zsófi (Mosonmagyaróvár), Bukovszky Anna (Vác). Jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri ETO), Töpfner Alexandra (DVSC). Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikolett (Gloria Buzau, román). Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Vámos Petra (DVSC), Simon Petra (FTC). Beállók: Bordás Réka (FTC), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár). Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda), Kuczora Csenge (Vác). Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri ETO).

A magyar válogatott csoportmérkőzései. November 30., 20.30: Magyarország–Paraguay (M4 Sport). December 2., 20.30: Magyarország–Kamerun (M4 Sport). December 4., 20.30: Magyarország–Montenegró (M4 Sport).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában