Vízilabda

2023.11.18. 14:20

Küzdelmes meccsen nyertek az aligátorok

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 9. fordulójában az AVUS négy góllal legyőzte az ASI-t.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS)–ASI DSE 11-7 (2-2, 3-1, 4-3, 2-1). Szombathely, 60 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Debreceni, Némethy.
AVUS: Antoni – Hajmási 2, Berényi, Németh B., Sági, Juhász S., Kertész 2. Csere: Galambos, Szili, Makarenko, Kovács K 5, Mercs 2. Edző: Péter Imre.
Az ASI legjobb dobói: Losó, Szilvasán 2-2 gól.
Négy és fél perc gólcsend után Kertész Bence szerzett vezetést a szombathelyieknek, ám hamarosan egyenlíettek a vendégek. Mercs Árpád Hunor gólja ismét AVUS-vezetést jelentett, de erre is volt válasza az ASI-nak. A második negyed elején átvette a vezetést a vendéggárda, ám a remekül játszó Kovács Kevin duplájával és Kertész találatával a nagyszünetre ismét az aligátoroknál volt az előny (5-3). A harmadik negyedben mindkét csapat főleg a támadásokra fektette a hangsúlyt, Kovács Kevin ismét gólt lőtt, de a fővárosiak kapaszkodtak, így felváltva potyogtak a gólok. A vasiak 7-4-re elhúztak, de a vendégek 7-5-re felzárkóztak – majd ismét szombathelyi gól következett (8-5). Az utolsó negyedre 9-6-os hazai előnnyel vonultak a csapatok. Hajmási emberelőnyből szerzett gólt (10-6), de két perccel a lefújás előtt Szabó találatával 10-7-re, három gólra felzárkóztak a vendégek. Ám ezzel el is lőtték puskaporukat, sőt, hét másodperccel a lefújás előtt a meccs legjobbja, Kovács Kevin lezárta a párharcot, egyúttal beállította a 11-7-es végeredményt.
Az AVUS kézben tartotta a küzdelmes mérkőzést, végig vezetve, megérdemelten nyert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában