Bronzérem a világbajnokságról

2023.12.07. 18:41

A junior vb-n állhatott dobogóra a Fitt-Box Ökölvívó Egyesület tehetsége

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület sportolója, Gombai Dominik értékes bronzéremmel tért haza az Örményországban rendezett junior ökölvívó világbajnokságról.

Tóth Gábor

Gombai Dominik öröme érthető

 

A junior ökölvívó világbajnokságnak Örményország, Jereván adott otthont – 2007-ben és 2008-ban született bokszolók léptek ringbe. A tíz napig tartó vb-n 58 nemzet több mint 300 ökölvívója tette próbára tudását, felkészültségét. A korosztályos magyar válogatottban helyet kapott a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület kitűnősége, Gombai Dominik is – aki remek teljesítményt nyújtott.

A kőszegi bunyós a kezdésként Curacao-i rivális ellen lépett ringbe a 16 között. A mérkőzésen Dominik akarata érvényesült, simán, megérdemelten jutott be a legjobb nyolc közé. A folytatásban, az elődöntőbe jutásért egy harcias görög ellenfél következett. Dominik a nagy iramú mérkőzésen esélyt se adott ellenfelének, minden menetet megnyerve győzedelmeskedett. A legjobb négy között aztán egy örmény bunyós ellen lépett ringbe. Dominik nagyot küzdött, jól bokszolt, de nem tudott a jóval érettebb örmény fölé kerekedni – így a harmadik helyen végzett.

– Dominik első éves juniorként három mérkőzést vívva szerezte meg a világbajnoki bronzérmet, egyesületünk 17. érmét világversenyről. Nagyon büszkék vagyunk rá! – összegzett a Fitt-Box Ökölvívó egyesület vezetőedzője, Varsányi Áron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában