Vízilabda

2023.12.09. 15:00

AVUS: gólzáporos meccsen vereség

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 12. fordulójában az AligátorVízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) mind a négy negyedet és a mecscet is elveszítette a VIWA ellen.

Pum András

Juhász Samu két gólt szerzett a VIWA ellen

Fotó: Unger Tamás

VIWA OSC–AVUS 17-11 (4-3, 3-1, 3-2, 7-5). Budapest, Nyéki Imre Uszoda 100 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Bujka, Frank.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Makrai, Németh B. 1, Sági 2, Juhász S. 2, Kertész 2. Csere: Galambos, Szili, Makarenko 2, Berényi, Kovács K. 1, Mercs. Edző: Péter Imre.

A VIWA OSC legjobb dobói: Kubicza, Sárándi, Ladányi 3-3.

Az élbolyban tanyázó fővárosi együttes alaposan bekezdett a listavezető szombathelyi aligátorok ellen. Az első támadásból Kubicza gólt szerzett, a másodikat pedig Ladányi lőtte be (2-0). Ám rövidesen jött a szombathelyi válasz, Kertész góljával szépített a vasi csapat (2-1). Ekkor még csak másfél perc telt el a meccsből – várható volt tehát, hogy lesz még gól bőven. Lett is! 

Juhász Samu kiegyenlített, majd a hajrában a hazaiak szereztek újabb két gólt (4-2). Aztán Kertész akciógóljával megint csak egy volt közte (4-3).  A második negyedben két gyors találattal a VIWA 6-4-re meglépett, sőt, Sárándi büntetőjének köszönhetően a nagyszünetre 7-4-es hazai vezetéssel vonulhattak a csapatok. A harmadik negyedben nem találták a ritmust az aligátorok, míg a hazaiak újabb két góljuk után 9-4-re elhúztak – ez volt az addigi legnagyobb különbség. Az utolsó negyedre 10-6-ra feljöttaz AVUS. Az utolsó nyolc percben annyi gól esett, mint máskor egy bajnokin összesen. A vasiak 11-8-ra felzárkóztak, ám a budapestiek újabb gólokkal egyre inkább szertefoszlatták a vendégek pontszerzési esélyeit. Öt perccel a negyed vége előtt megint néggyel (13-9) vezettek a fővárosiak. Két perc tíz másodperccel a lefújás előtt 15-10-re elhúztak a  hazaiak– innen már nem volt visszaút az aligátoroknak. 

Az utolsó két gól pedig a VIWÁ-é volt, a fővárosi együttes végül hat góllal, 17-11-re legyőzte az AVUS-t és fellépett a dobogó második fokára. A statisztikához tartozik, hogy míg a hazaiak 12 emberelőnyös helyzetükből nyolc gólt szereztek, a vasiak hatból csak egyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában