Nagy formában van a Falco KC

2023.12.05. 11:23

Bajnokok Ligája: a spanyol Málaga vendégeként lép pályára a szombathelyi gárda

A kosárlabda Bajnokok Ligája 5. fodulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a spanyol Unicaja Málaga vendégeként lép pályára szerdán 20.30-kor.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A Falco KC parádés időszakot tudhat maga mögött, szűk egy hét alatt két rangadót is megnyert az NB I.-ben. Múlt hét szerdán az addig veretlen Albát gázolta el Szombathelyen 108-75-re – és lépett fel a tabella élére. Majd szombaton a harmadik, hazai pályán addig veretlen Szolnok vendégeként aratott roppant sima 85-69-es diadalt. A magyar bajnok komoly erődemonstrációt tartott a magyar mezőnynek! A Bajnokok Ligájában egyelőre nem fut ennyire a szekér – de még mindig van esély a csoportból való továbbjutásra. Mindenesetre az a Málaga látja vendégül a Falcót, amely tavaly bejutott a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe (házigazdaként negyedikként zárt), illetve megnyerte a Spanyol Kupát. Jelenleg második helyen áll hazája pontvadászatában – kilenc győzelemmel, három vereséggel. A BL-ben három győzelemmel, egy vereséggel vezeti a csoportot. Míg a Falco egy győzelemmel, három vereséggel sereghajtó a csoportban. De azt az egy győzelmet idegenben, a francia La Mans vendégeként aratta, jelezve ezzel, hogy bizony képes a bravúrra. Októberben egyébként a Málaga 87-78-ra nyert Szombathelyen.

– Nem vitás, jól sikerült időszak van mögöttünk - jelezte Milos Konakov, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapatának vezetőedzője. – Folyamatosan lépegetünk előre, folyamatosan fejlődünk. Az Alba és a Szolnok ellen is azt éreztem, hogy végre 40 percen keresztül tudunk magas intenzitással, koncentráltan kosárlabdázni – ez eddig nem volt így, rendre voltak hullámvölgyek a játékunkban. És nagy örömömre nagyon sokat léptünk előre csapatvédekezésben – működik a rotáció, segítik egymást a játékosok. És a jó eredmények hozadéka, hogy jó a hangulat a pályán, az öltözőben, az edzéseken, élvezük a játékot, egészséges önbizalommal várhatjuk a bajnoki folytatást.

– A Bajnokok Ligája azonban más szint, ráadásul a Málaga az egyik legerősebb csapat a BL mezőnyében – folytatta Konakov mester. – Hazai pályán egészen jó meccset játszottunk spanyol riválisunkkal, nagy csatára kényszerítettük – de kikaptunk. A papírforma szerint most is ellenfelünk a párharc esélyese. De, mint mondtam jó formában vagyunk – megpróbáljuk meglepni ellenfelünket. Szeretnénk egy jó meccset játszani, készültünk néhány taktikai újítással. Olyan teljesítményt várok el a csapatomtól, hogy jó szájízzel jöjjünk le a pályáról. Szeretnénk lendületben maradni, és jó állapotban ráfordulni az év végi sűrű hajrára.

A Falco KC kedden reggel utazott el Málagába – kedden este és szerdán délelőtt is edzett egyet a mérkőzésnek otthont adó csarnokban. Az elmúlt mérkőzéseket kihagyó Kovács Benedek nem utazott el Spanyolországba, sorozatos bordatöréssel bajlódik, több hetes kihagyás vár rá az ifjú centerre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában