Ünnepélyes búcsú

2023.12.19. 18:56

Dévai Bogi elköszönt a szerektől: felhagyott a profi sporttal az Európa-bajnok tornász - fotók

Megannyi siker és megpróbáltatás után felhagyott a profi sporttal a szombathelyi Delfin SI SE Európa-bajnok tornásza, Dévai Boglárka.

Sütő Dániel

Dévai Boglárka és edzői

Fotó: Unger Tamás

Nehéz, könnyes, megindító, érzelemdús nap volt a keddi a szombathelyi tornasport életében, hiszen egy igazán ragyogó csillag fejezte be végleg a professzionális sportot. Dévai Boglárka búcsút vett a szerektől, amit a Farkas Károly utcai Delfin SI SE bázison vastaps kísért. A Vizer Erzsébet szakmai vezető által megálmodott és megszervezett ünnepi eseményt a szombathelyi tornászműhely legkisebb növendékeinek bemutatója nyitotta. Majd következett Bogi pályafutását bemutató rövid kisfilm, ami talán az ünnepség valamennyi résztvevőjének könnyeket csalt a szemébe. 

Elképesztő utat járt be a tornász egészen kis korától kezdve egészen Európa trónjáig. Bogi mellett egy másik ünnepeltje is volt az eseménynek, a tornász műhely alapítója, Rácz Gábor ugyanis idén immár 40 éve dolgozik rendületlenül a magyar tornasport sikereiért. Az eseményen részt vettek mások mellett a város, és a Sportiskola vezetői, Berki Krisztián, a MATSZ sportigazgatója, és a háromszoros Eb-győztes, Kovács Zsófia is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában