Kézilabda

2023.12.13. 13:30

Elbúcsúztak az ikonok - Szegényebb lett az NB II.-es celli női kézilabda-közösség

Az NB II.-es CVSE női kézilabdacsapata hivatalosan is elbúcsúztatta három meghatározó tagját, a korábbi edzőt, Salamonné Csótár Adriennt, és két egykori csupaszív játékosát, Freiberger Ivettet és Füzfa Anettet.

Sütő Dániel

Forrás: Schaeffler Savaria Kft.

Ugyan a Celldömölki VSE korábbi edzője, Salamonné Csótár Adrienn és egykori játékosai, Freiberger Ivett és Füzfa Anett is már elköszönt a csapattól, a hivatalos búcsúztatójukra csak a napokban került sor. A klub kézilabda szakosztálya megadta a módját az eseménynek, bensőséges ünnepség keretében köszönték meg a három érintettnek a celli kézilabdáért tett fáradozásaikat. A búcsúztatón Fehér László polgármester köszöntötte az ünnepelteket, és a város nevében ajándékokat adott át Szomorkovits Lilla szakosztályvezetővel.

Salamonné Csótár Adrienn több évtizeden keresztül segítette az egyesület szakmai munkáját a tanulmányai során szerzett szerteágazó elméleti és gyakorlati tudásával. Ismeretei birtokában mind az utánpótláskorú, mind a felnőtt sportolók edzésfolyamatának önálló, magas szintű tervezésére és végrehajtására törekedett. Nagy hangsúlyt fektetett a csapatösszetartásra. A CVSE NB II.-es és ifjúsági csapatai mellett dolgozott vezetőedzőként, ahol megtett mindent annak érdekében, hogy a játékosok a maximális teljesítményüket elérjék. A jelenlegi felnőtt és ifjúsági csapat játékosai éveken keresztül vele dolgoztak együtt, így eredményes szereplésük nagy részben neki is köszönhető. Játékos és edzői pályafutása, az ellenféllel, a játékvezetőkkel és a játékosokkal szemben tanúsított magatartása példaértékű a klub játékosai és edzői számára.

Forrás: Giczi Sándor

Füzfa Anett 2002-ben kezdett kézilabdázni az egyesület színeiben Celldömölkön és 2023 tavaszáig, visszavonulásáig csak sérülés miatt hiányzott az NB II.-es együttes mérkőzéseiről. Magassága miatt főleg védekezésben jeleskedett, ő biztosította a gárda védekezésének az alapját. Meghatározó kézilabdázóként a csapat összetartásában is jelentős szerepet vállalt és folyamatosan igyekezett fenntartani a játékosok jókedvét. Kitartásával, küzdeni tudásával a csapattársaival szemben tanúsított pozitív, ösztönző magatartásával példaértékű a celli játékosok számára. 2016 óta technikai vezetőként is segíti az egyesület munkáját és a felnőtt csapat mellett az utánpótlás alakulatok eredményes szereplését biztosítja. A kézilabdapályát teljesen nem hagyja el, a továbbiakban a pálya széléről vezeti a CVSE felnőtt, ifjúsági és serdülő csapatainak online jegyzőkönyvét és irányítja a gyermekbajnokságok lebonyolítását.

Freiberger Ivett 10 évesen kezdett kézilabdázni Celldömölkön. Tehetségével, gyorsaságával, küzdeni tudásával hamar kitűnt a társai közül, már 17 évesen az akkori NB II.-es csapat meghatározó játékosává vált. Nem csoda, hogy felfigyeltek rá nagyobb csapatok is. Az első NB II.-ben töltött szezon után a Győri Audi ETO-hoz igazolt, ahol NB I/B.-ben szerepelt. Az ETO-nál eltöltött pár év után a szombathelyi Haladásnál játszott szintén NB I/B.-ben. Soha nem hagyta cserben nevelőegyesületét, az ETO és a Haladás csapatai mellett kettős játékengedéllyel játszott Celldömölkön és segítette az NB II-es gárda eredményes szereplését. 2019-ben igazolt vissza Celldömölkre és 2021 tavaszáig meghatározó játékosa volt az NB II.-es CVSE-nek. Egy rövid pihenő után 2021 novemberében, az akkori bal szélső sérülése miatt újra magára öltötte a celldömölki mezt és 2023 tavaszáig kézilabdázott celli színekben. A vasi egyesület egy meghatározó, csupaszív játékosát köszöntötte visszavonulása alkalmából, aki nem szakadt el teljesen a kézilabdától, hiszen edzőként dolgozik tovább az ETO utánpótlás csapatai mellett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában