Sakk

2023.12.13. 12:29

Három vasi az egyéni sakkbajnokságon

Összesen 13,8 millió forint a díjazása az idei felnőtt sakk egyéni országos bajnokságnak, amelyet jövő szerdáig rendeznek meg a magyar szövetség Falk Miksa utcai központjában. Három szombathelyi sakkozó is asztalhoz ült.

Pum András

Forrás: MW/archív

Fotó: Nagy Balázs

A meghívásos országos bajnikságon 20 férfi és 10 női játékos ül asztalhoz, akik - a jövő évi budapesti sakkolimpia jegyében – a szövetség újításaként ezúttal közös mezőnyben mérik össze tudásukat. A kedden kezdődött rangos versenyt Polyánszky Zoltán, a szövetség elnöke nyitotta meg, aki beszédében hangsúlyozta: a bajnokságon való részvétel kiváló lehetőség a top játékosoknak arra, hogy megmutathassák játékerejüket, a hölgyeknek hogy meglepetést okozhassanak, az ifiknek pedig, hogy értékes tapasztalatokat gyűjthessenek.  

Az ob lebonyolításában a kilencfordulós svájci rendszert alkalmazzák.

A férfiaknál a legjobb tíz versenyző között összesen 8,8 millió, a nőknél a legjobb nyolc között 5 millió forintot osztanak ki. A férfi győztes 2 millió, a női 1,3 millió forinttal gazdagodik. A Haladás VSE együttesét Borhy Marcell, Németh Miklós és Gömböcz Zsófia képviseli a fővárosi versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában