Vízilabda

2023.12.17. 10:34

Hét góllal nyert az AVUS az Eger ellen

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság őszi utolsó, 13. fordulójában az éllovas AVUS a várakozásnak megfelelően legyőzte a középmezőnyben tanyázó egri egyetemistákat.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

AVUS–Eszterházy Károly Egyetem DSZC 12-5 (2-1, 3-0, 2-2, 5-2). Szombathely, 50 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Kevi, Kiss A.
AVUS: Antoni – Hajmási 1, Csaba 1, Makrai 1, Sági 1, Juhász S., Kertész 3. Csere: Galambos, Makarenko 2, Berényi 1, Kovács K. 1, Németh B., Mercs 1. Edző: Péter Imre.
Az Eszterházy legjobb dobója Szőke Ákos két találattal.
Kissé álmosan kezdtek a csapatok, már a negyed fele is eltelt, mire megzörrent a háló:  Kertész Bence góljával megszerezték a vezetést a hazaiak. Ám a vendégek egyenlítettek, majd ismét Kertész Bence jött: szabaddobásból talált a hálóba, ezzel 2-1-re vezettek a szombathelyiek. A második negyedben aztán már nagy fölénybe került a hazai csapat: Mercs, Csaba és Sági is betalált, így a nagyszünetre 5-1-es vasi előnnyel úszhattak ki a csapatok. A harmadik negyed mindkét oldalon két-két gólt hozott, de a hazaiak magabiztos vezetése nem forgott veszélyben, az utolsó negyedet 7-3-as szombathelyi előnnyel kezdték a csapatok.  Az utolsó negyedben tovább növelték előnyüket az aligátorok az erejükkel egyre inkább elkészülő,  mindössze három cserével Szombathelye érkező egri egyetemisták ellen. Az AVUS végül 12-5-re nyert, így őszi elsőként várja a tavaszi folytatást. Az Eger ellen győzelemben nagy szerepe volt a kapus Antoni Barnabásnak, aki 71%os teljesítménnyel védett, 17 lövésből 12-őt hárított. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában