Vízilabda

2023.12.02. 16:33

Nyolc góllal nyert az AVUS

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 11. fordulójában az AVUS nyolcv góllal legyőzte a Kecskemétet.

Pum András

Forrás: VN/archív

AVUS–Kecskeméti VSE 14-6 (2-1, 4-1, 3-2, 5-2). Szombathely, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Pintér, Kiss A.

AVUS: Antoni – Hajmási 2, Makrai, Németh B., Sági 1, Juhász S. 2, Kertész 3. Csere: Galambos 2, Szil. Makarenko, Berényi, Kovács K. 3, Mercs 1. Edző: Péter Imre.

A Kecskemét legeredményesebb játékosa Heródek három góllal.

A vendégek kispadján ismerős arc ült: a korábban az AVUS-nál hosszú-hosszú éveken át utánpótlás, majd vezetőedzőként is dolgozó Gortva Zoltán irányította a kecskemétieket. Az alföldieknek vérmes reményeik nem lehettek a listavezető vasiak ellen: eddigi kilenc meccsükből nyolcat elveszítettek, így utolsó helyről várták a szombathelyi mérkőzést. Az aligátorok az első negyedet szinte „átaludták”, a vendégek szereztek vezetést, a vasiak hét és fél percen keresztül képtelenek voltak betalálni. Fél perccel a negyed vége előtt Hajmási büntetőből egyenlített, majd egy másodperccel a negyed lefújása előtt Kertész találatával megszerezte a vezetést. A második negyed már  jobban sikerült, az AVUS elkapta a fonalat, a nagyszünetre így 6-2-es hazai vezetéssel úsztak le a csapatok. A folytatásban már kijött a tudásbeli különbség, igaz, a harmadik negyedben még szűken (3-2), a negyedikben viszont már simán (5-2), így összességében az AVUS magabiztosan, 14-6-ra győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában