Labdarúgás

2023.12.11. 13:12

Orvosok és jogászok csatája a focipályán - fotók

Hagyományos, barátságos nagypályás labdarúgó-mérkőzésen a vasi jogászok válogatottja 4-2-re verte az orvosok csapatát.

Tóth Gábor

Forrás: VN

A jogászok–orvosok nagypályá labdarúgó-mérkőzést évente egyszer rendezik meg, idén már a 31. alkalommal feszültek egymásnak a felek az Illés Akadémia műfüvén – tavaly elmaradt az erőpróba. Az utolsó, 2021-es összecsapást 5-1-re a jogászok nyerték – hosszú nyeretlenségi sorozat után. Az orvosoknál ezúttal is játszott az a dr. Hajós György, aki valamennyi eddigi összecsapáson részt vett. Ám nagyon hiányzott a pályáról a februárban elhunyt dr. Zsemberi György – az egykori barátok, kollégák, csapattársak gyászszünettel emlékeztek rá.

Kiegyenlített játékkal indult a 2x30 perces jogászok–orvosok meccs. A jogászok igyekeztek megbecsülni a labdát, míg az orvosok elsősorban kontrajátékra építettek – és egy gyors ellentámadás során dr. László Levente remek kiugratását követően dr. Kriszt András mindenkit lefutott, majd higgadtan értékesítette a ziccert (10-1). A bekapott gól felébresztette a jogászokat, egyre több lehetőséget alakítottak ki, de gólt jó ideig nem sikerült szerezniük – dr. Lappints Árpád jobb lökete a keresztlécen csattant. Aztán az első félidő vége előtt öt perccel dr. Ratatics Bálint remek cselsorozatát követően dr. Csatár Miklós érkezett a beadásra és egyenlített (1-1). Ezt követően mindkét kapus bemutatott egy-egy bravúrt, végül döntetlen állással fordulhattak a csapatok.

Forrás: VN

A második félidőt jobban kezdték a jogászok. Két nagy helyzet is kimaradt, majd beindult a gólgyártás. Dr. Szaiff László sokadik remek beadására dr. Nagy Ágoston érkezett középen, és hat méterről pontos fejessel szerezte meg a vezetést csapatának (2-1). Ezután dr. Németh Márton játszotta középre a labdát, melyet dr. Csatár Miklós mellel levett, majd a levegőből kapásból félfordulattal 11 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (3-1). Majd egy remek labdakihozatalt követően dr. Nagy Ottó a félpályáról megindulva egy szóló végén 18 méterről lőtt szép gólt (1-4). Az orvosok a lefújás pillanatában szépítettek, ismét dr. László Levente ugratta ki remekül dr. Kriszt Andrást, aki a léc alá bombázott (4-2). De ez már nem bír különösebb jelentőséggel: 4-2-re nyertek a jogászok!

Forrás: VN

A csapatok névsora, orvosok: Szép Adrián orvostanhallgató, dr. Rózsa Botond, dr. Német Levente, dr. Simon István, dr. Molnár Andor, dr. Varga Máté, dr. Kriszt András, dr. Kovács Szilveszter, dr. Kovács Szilamér, dr. Molnár Mátyás, dr. László Levente, dr. Hajós György (csapatvezető).

Jogászok: dr. Bertha Valentin, dr. Csabai Imre, dr. Tar Ferenc, dr. Nagy Ágoston dr. Ratatics Bálint, dr. Szaiff László, dr. Stetina Zsolt, dr. Németh Márton, dr. Lappints Árpád, dr. Csatár Miklós, dr. Nagy Ottó, dr. Tóth Ferenc (csapatvezető).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában