Szombathely adott otthont

2023.12.07. 12:09

Sakkbíróképzés a vasi vármegyeszékhelyen

A vasi vármegyeszékhelyen tartották az idei utolsó regionális sakk bíróképzést.

Pum András

Balról: Szamosközi Péter, Pergel László, Fehér Gyula

Forrás: VN/MSSZ

Az idei év utolsó regionális bíróképzését a Magyar Sakk Szövetség (MSSZ ) a vasi megyeszékhelyen, a Haladás Sportkomplexumban tartotta. Szombathelyen összesen huszonegyen vettek részt a képzésen. A résztvevők között voltak nyugat-dunántúliak (Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron) és más vármegyékből érkezők is. 

Vármegyénkből Némethné Lakos Nikoletta, Tóth Tibor, Farkas Boglárka, Nyúli Leila, Rátkai Mariann és Gombócz Ferenc vett részt az előadáson. A tanfolyam anyaga megegyezett a korábbiakkal: első és második osztálynál a sakkjáték szabályzata, digitális órák kezelése, a svájci párosítás és az értékszám-szerzés rendszere, valamint az országos csapatbajnokság specifikus jellemzői.

 Országos szinthez a korábbiak ismétlésén túlmenően a Swiss Manager párosító program gyakorlati ismerete és angol szaknyelv képezte az elsajátítandó anyagot. Előbbi két kategória számára írásbeli, utóbbinál bizottság előtti szóbeli vizsgát tehettek a résztvevők. 

Az oktatói kart Fehér Gyula (az MSSZ Versenybíró Bizottság tagja), a Haladás VSE sakkszakosztályának vezetője, játékosa, Pergel László (régióvezető versenybíró, Nyugat-Dunántúl), Szamosközi Péter (az MSSZ Versenybíró Bizottság tagja), Horváth Csaba (régióvezető versenybíró, Közép-Dunántúl alkotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában