Kosárlabda

2024.01.05. 14:45

A Honvédot látja vendégül a Falco KC - kötelező a győzelem!

Az NB I.-es kosárlabda-bajnokság idei első játékapján, a 15. fordulóban a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely a Budapest Honvédot fogadja szombaton 18 órakor – a kötelező győzelemért.

Tóth Gábor

Forrás: VN-archív

A Honvéd nehéz szezont fut, sereghajtóként, a tabella 12. helyéről várja a szombathelyi mérkőzést – ráadásul négy győzelméből hármat (Szeged, Kecskemét, DEAC) hazai pályán aratott. A listavezető, címvédő, nagy formában lévő Falco (13 győzelem/1 vereség) októberben 82-71-re győzött a Honvéd vendégeként – természetesen ismét a szombathelyi gárda lép pályára esélyesként.

– A tabella csalóka, a Honvéd nem olyan rossz csapat, mint amit a rangsor sejtet – jelezte Verasztó Péter, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely saját nevelésű játékosa. – Ráadásul ellenfelünk jó formába lendült, utóbbi három bajnokijából kettőt megnyert, legyőzte otthon a Debrecent, idegenben a ZTE-t, majd legutóbb hazai pályán csak nagy csatában, két ponttal kapott ki az Albától. Ellenfelünknél játszik továbbá az a Brown Isiah Gerald, aki félelmetes formában kosarazik az elmúlt hetekben – komoly feladat lesz az ő megállítása. De természetesen szeretnénk a saját játékunkat játszani, szeretnénk győzni. A jó védekezés lesz az alap, aztán labdaszerzés, jó lepattanózás után gyors támadásokat kell vezetni. Mi is jó formában vagyunk, jó a csapatunk, számíthatunk a közönségünk támogatására, így bizakodva várjuk a meccset.

Jó hír a Falco háza tájáról, hogy Nemzeti Sport sportnapilap év végi összeállítsában Milos Konakovot, a Falco szakvezetőjét választotta meg a 2023-as esztendő legjobb kosárlabda edzőjének. Nem vitás, Konakov mester jó évet „futott” tavaly: duplázott, Magyar Kupát, majd bajnoki címet nyert a csapattal. A 2023/2024-es szezon tavalyi „részét” 13 győzelemmel, 1 vereséggel zárta a vasi gárda, listavazetőként fordult rá az új évre. A tréner személyes sikere továbbá, hogy helyet kapott a magyar válogatott szakmai stábjában, az új szövetségi kapitány, Gasper Okorn segítője lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában