Lista

2024.01.30. 11:28

Büki fiatal lett az év legjobb szkanderosa

A büki Dóró Team fiatal versenyzője, Dóró Jennyfer lett a 2023-as esztendő legjobb serdülőkorú magyar szkanderosa.

Tóth Gábor

Forrás: Dóró Team

A Magyar Szkander Szövetség a napokban hozta nyilvánosságra a tavalyi év legjobbjainak a listáját. Serdülő korosztályban Dóró Jennyfert választották 2023 legjobb magyar szkanderosának. Jennyfer még csak 12 éves, de a tavalyi esztendőt a 15-16 évesek mezőnyében versenyzett végig. Nem is akárhogyan, magyar bajnok lett, és kvalifikálta magát a május 2-án kezdődő szlovákiai Európa-bajnokságra.

– Jennyfer fiatal kora ellenére szép eredményeket ért el tavaly az idősebbek között, jó versenyző típus, ráadásul nem fél a munkától, szorgalmasan edz. Minden adottsága megvan ahhoz, hogy szép pályát fusson be ebben a sportágban. Ráadásul bal és jobb kézzel is erős. Büszkék vagyunk Jennyferre, örülünk a tavalyi eredményeinek, a díjának, de már gőzerővel dolgozunk, szeretnénk az Eb-n is szép eredményeket elérni – fogalmazott Dóró Zsolt, Jennyfer édesapja, a Dóró Team vezetőedzője, a magyar felnőtt szkanderválogatott szövetségi kapitánya.

Érdekesség, hogy a több országos bajnoki címmel rendelkező Dóró Team teremproblémák miatt nem Bükön, hanem Csapodon edz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában