Labdarúgás

2024.01.03. 20:19

Edzésben a Haladás futballistái - fotók

Szerda délelőtt megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre a Szombathelyi Haladás NB II.-es labdarúgócsapata.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

A Haladás-futballisták szerda délelőtt találkoztak az öltözőben, majd a tréninget követően közös ebéd szerepelt a programban. Csütörtök reggel a játékosok első csoportja vérvételen vesz részt, aztán ismét edzenek a labdarúgók, míg pénteken a futballisták másik csoportjára vár vérvétel, utána ismét edzés szerepel a programban. Szombat délelőtt pedig edzéssel zárul a hét. A futballisták a téli szünetük elején teljes pihenőt kaptak, majd az edzésprogram alapján elkezdtek mozogni. Az első edzésen már nem volt ott a korábbi tartozás miatt távozott Doktorics Áron, Simut Mario Lucas és Derekas Zoltán. A helyzet azóta lényegesen javult – ahogy arról már beszámoltunk – jelenleg már csak egyhavi bérrel adós a klub. A téli felkészülés nem lesz hosszú, a tavaszi szezon egy hónap múlva, február 4-én kezdődik, a rajton a Haladás a Csákvárt fogadja. A vasiak sokáig nem mozdulnak ki Szombathelyről, a tavaly nyári gyepcsere miatt az első tíz bajnokijukból – az elmaradt BVSC elleni meccsel együtt – kilencet a Haladás Sportkomplexumban játszanak. 
– A téli szünetben családi körben sikerült feltöltődnöm, kikapcsolódnom – mondta Rácz Barnabás, a vasiak csapatkapitánya. – A klubtól kapott egyéni edzésterv alapján egy-másfél hétig teljes pihenő volt előírva számunkra, majd futó-, később pedig erősítőprogram szerepelt a feladatok között. Ezeknek köszönhetően az alapozást sem a nulláról kellett elkezdenünk. Persze sosem könnyű egy téli felkészülés, lesznek könnyebb és nehezebb napok, de ahogy mondtam is, jó erőben jöttünk vissza. Szóval várjuk az alapozást, a munkát – majd pedig a bajnokság folytatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában