Kézilabda

2024.01.06. 07:01

Edzőmeccsen kapott ki az SZKKA a Hypotól

Sok hibával játszott felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, amely végül három góllal maradt alul a Hypoval szemben.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia – Hypo Niederösterreich 28-31 (12-14). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, nemzetközi felkészülési kézilabda-mérkőzés.

Az SZKKA gólszerzői: Kazai 2, Pődör B. 9, Pődör R. 6, Pálffy 2, Varga N. 3, Szmolek 2, Kulcsár 2, Szeberényi 1, Balogh P. 1.

A karácsonyi szünet után és a jövő szombati, Honvéd elleni hazai bajnokit megelőzően péntek este zárt kapus felkészülési mérkőzésen fogadta az SZKKA az osztrák rekordbajnok és sokszoros BL-győztes Hypo Niederösterreich együttesét, mellyel a kiváló kapcsolatnak köszönhetően nyaranta is rendszeresen összemérik tudásukat. Az edzőmeccs első perceiben felváltva estek a találatok, majd a hazaiak hibáit és a szellős védekezését kihasználva elhúzott a bécsi gárda, negyedóra játék után 5-11-es állásnál időt kért Vida Gergő vezetőedző. A rövid szünet után sem változott markánsan a játék képe, a házigazda pontatlanul, a vendégek pedig harcosan játszottak, így nem sikerült zárkózniuk a vasiaknak - 8-14. A félidő hajrájára kezdett végre életjelet mutatni az SZKKA, keményebb védekezéssel és gyors gólokkal felzárkózott kettő találatra, a szünetben 12-14-et mutatott az eredményjelző. 

A félidő megtörte a hazaiak lendületét, a második játékrészt is visszafogottan indították Vidáék, sokáig nem is változott a különbség. Csendesen csordogált a találkozó, mindig akkor hibáztak bele támadásaikba a szombathelyiek, amikor egyenlíthettek volna. Az 52. percben aztán megtört a jég, sikerült egalizálnia az SZKKA-nak, majd a szoros végjátékban megintcsak kimaradt a helyzetei, így a Hypo végül három góllal, 31-28-ra megnyerte a felkészülési mérkőzést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában