Gólzáporos rangadó

2024.01.26. 08:46

Futsal: Veszprémben nyert rangadót a HVSE

Az NB I.-es futsalbajnokság 21., az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Haladás VSE a Veszprém vendégeként lépett pályára még csütörtökön este - a rangadót a 5-3-ra nyerte a szombathelyi gárda.

Tóth Gábor

Fotó: © Cseh Gábor

A harmadik fogadta a címvédőt, a listavezetőt - két csapat január 11-én találkozott egymással, akkor a Haladás simán verte 5-0-ra Szombathelyen a Veszprémet. A HVSE ismét esélyesként lépett pályára, igaz, különösebb téttel már nem bírt számárá a meccs, hiszen hetekkel ezelőtt megnyerte az alapszakaszt - ebben bízhatott a Veszprém.

Futsal Club Veszprém - Haladás VSE  3-5 (2-3).

Veszprém, 300 néző, NB I.-es futsalmérkőzés, vezette: Zimonyi, Juhász, Muhari (Kovács G.).

Veszprém: Spandler - Tatai, Fridrich, Dorogi, Gerencsér. Csere: Koncsol, Molnár, Ábrahám, Bencsik, Gavrilovic, Bognár, Fellembek, Kiss, Lux. Edző: Fehér Zsolt.

HVSE: Alasztics - Luiggi, Knizs, Henrique, Sipos. Csere: Homlok (kapus), Kovács M., Hajmási, Dróth, Körmendy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas, Rutai. Edző: Ferraz Conde Felipe.

Gólszerzők: Dorogi (2., 29.), Tatai (12.), ill. Kovács M. (5.), Hajmási (7.), Henrique (8.), Dróth (22.), Vas (36.).

Kiállítva: Hajmási (28.).

A Veszprém pechjére a Haladás teljes kerettel lépett pályára, és motiváltan vetette bele magát a csatába. Igaz, a Veszprém az első helyzetét gólra váltva korán vezetést szerzett. Ezután azonban rákapcsolta a HVSE, nekiesett ellenfelének, sorozatban dolgozta ki a helyzeteit, közülük hármat gólra is váltott - a 8. percben már 3-1-re vezettek a szombathelyiek. A folytatásban eldönthették volna a csatát, mert megroppant a Veszprém, váratlanul mégis visszajött a meccsbe a házigazd, szűkített a hátrányányán (2-3). A második félidő elején azonban Dróth szezonbeli 22. góljával ismét meglépett a HVSE (2-4). Hajmási kiállítását ugyan góllal büntette a házigazda (3-4), de Vas találata pontot tett a meccs végére (3-5) - nem tudott újítani a Veszprém, rutinos hozta le a hajrát a Haladás.

Egy számára tét nélküli meccsen, a találkozó nagy részét irányítása alatt tartva verte meg idegenben egyik legfőbb riválisát a Haladás - erőt demonstrálva a mezőnynek. A címvédő zöld-fehér gárda az alapszakaszt november 2-án, pénteken (18.30) zárja, a Debrecent fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában