Beharangozó

2024.01.10. 18:00

Futsalrangadó: a Veszprémet fogadja a HVSE

Az NB I.-es futsalbajnoksáég 10. fordulójából elmaradt meccs pótlásán a Haladás VSE a nagy rivális Veszprémet látja vendégül csütörtökön 18.30-kor.

Tóth Gábor

Fotó: VN

A címvédő HVSE listavezetőként, nagy formában várja a rangadót – 16 bajnokijából 15-öt megnyert. A trónkövetelő, egyel több bajnokit játszó Veszprém a tabella második helyén áll (12 győzelem/2 döntetlen/3 vereség). Érdekesség, hogy mindhárom vereségét idegenben (DEAC, Berettyóújfalu, Nyíregyháza) szenvedte el – hazai pályán határozottan erősebbnek tűnik. De jó formában érkezik Szombathelyre, az előző három bajnokiját megnyerte. Hétfőn mindkét csapat Magyar Kupa-meccset játszott, mindkét gárda könnyedén vette az akadályt: a Haladás Dunakszin (NB II.) nyert 15-3-ra, míg a Veszprém a harmadosztályú Hidegkút vendégeként 12-2-re.

A téli szünetben mindkét gárda keretében történt változás. A Veszprém a brazil Everton Felipe személyben elvesztette egyik kulcsemberét (16 bajnoki/21 gól) – a légiós családi okok miatt tért vissza hazájába. Míg a HVSE kerete szintén egy brazil légióssal lett szegényebb, ugyanis Arnon Cassemiro (12 bajnoki/8 gól) a spanyol futsalbajnokság első osztályában szereplő Jáen FC-be igazolt. A Veszprém Spandler Márk, Lux Bence, vagy Tatai József személyében több válogatott játékost is felvonultat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában