Labdarúgás

2024.01.22. 16:00

Hasznos volt a Téli Teremtorna

A Haladás Viktória női NB I.-es labdarúgócsapata számára elérte a célját az MLSZ Téli Teremtornája.

Pum András

Markó Edina összességében elégedtett volt csapata teljesítményével

Forrás: VN/Erdős László

Fotó: Erdos Laszlo Elmedia

Mint arról beszámoltunk, a 12 női NB I.-es együttesből nyolc vett részt az elmúlt hétvégén Szigetszentmiklóson, az MLSZ szervezésében lebonyolított Téli Teremtornán. Ezt a sorozatot egyébként utoljára 2020-ban rendezték meg. Az 5+1 fős csapatok a csoportmeccsek és a keresztbejátszások során 1x12, majd a helyosztókon 1x20 perces meccseket vívtak. A Haladás Viktória összesen nyolc mérkőzést játszott szombaton és vasárnap és végül a 6. helyen végzett.

– A felkészülési ezen szakaszában ennyi volt csapatunkban, nem készültünk külön a teremtornára, az volt az elsődleges célunk, hogy valamennyi játékos egyforma terhelést kapjon – mondta Markó Edina, a Haladás Viktória vezetőedzője. – Ez sikerült, mindenki megfelelő játékpercet volt a parketten. Másrészt csapatépítés szempontjából is hasznos volt ez a hétvége, az együttes két napig együtt volt. Ami a meccseket illeti, a torna elején szombaton még látszott, hogy fáradtak a lányok, nehezen vették fel a ritmust, a teremben más sebességben kell futballozni, mint nagypályán. Ehhez aztán fokozatosan alkalmazkodtak a lányok és egyre jobb teljesítményt nyújtottak. Vasárnap minderre rá tudtunk tenni egy lapáttal, még bátrabban játszottunk, ekkor már alkalmazkodtunk a teremhez. Javuló játékot nyújtottunk, éles és szoros meccseket vívtunk – nagyon hasznos volt ez a két nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában