Labdarúgás

2024.01.18. 17:53

NB III.: nem adja fel, a bentmaradásért küzd a HVSE!

Megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra a Szombathelyi MÁV Haladás VSE NB III.-as labdarúgócsapata – a bentmaradásért harcol majd az újonc zöld-fehér gárda.

Tóth Gábor

Somfalvi Csaba (balról) és Szenczi Imre megbeszélése edzés előtt

Forrás: Cseh Gábor

A Szombathelyi MÁV Haladás VSE vármegyei I.-es bajnokként, majd egy sikeres osztályozó után jutott fel az NB III.-as bajnokságba. A nyáron pihenőre szinte nem is jutott idő, a játékoskeret alig-alig változott – ennek megfelelően a bentmaradást jelölte ki célként a klubvezetés. Az őszi szezont jól kezdte az újonc, hazai pályán szorgalmasan gyűjtögette a pontokat, de aztán megtört a lendület, a szezon végére végül a kieső helyre,  16 csapatot felvonultató tabella 14. helyére süllyedt a Haladás (4 győzelem/4 döntetlen/9 vereség, 22 rúgott/29 kapott gól).

– Az ősz vége nem úgy sikerült, ahogyan elterveztük, belefutottunk néhány roppant szerencsétlen vereségbe, és éppen a tavalyi utolsó fordulókban kerültünk a vonal alá, pszichés szempontból sem szerencsés így telelni – mondta Somfalvi Csaba a HVSE labdarúgó szakágvezetője. – Pedig a játék képe alapján valahol a középmezőnyben lenne a helyünk. De nem adtuk fel, továbbra is a bentmaradás a célunk! Ennek megfelelően hosszú, és kemény felkészülési időszakot rakott össze a Szenczi Imre vezette szakmai stábunk – hétfőn kezdtük meg az edzéseket, az első tavaszi bajnokink pedig március 3-án lesz. Továbbá 12 edzőmeccsel spékeltük meg ezt a sűrű időszakot. Vár ránk 13 bajnoki a tavasszal, az összes-élet halál kérdése lesz, minden egyes pontra nagy szükségünk van. 

Több úton is elindulhatunk kiharcolni a bentmaradást – a szakmai tervünket elküldtük a klubvezetésnek, várjuk a választ, a döntést. Elsőként meg kell várnunk, hogy hazatérjen a törökországi edzőtáborból az NB II.-es Haladás, mert elképzelhető, hogy Aleksandar Jovic vezetőedző néhány futballistára nem tart igény, ők nálunk játéklehetőséghez jutnának. A másik irány az, hogy megerősítjük a keretünket, ami ilyenkor télen nehéz, és természetesen költséges dolog – valamint nálunk csak szombathelyi kötődéssel rendelkező játékos jöhet szóba. Továbbá megkísérelhetjük a bentmaradást a jelenlegi keretünkkel is, ami nehéz, de nem lehetetlen feladat. Az biztos, hogy a játékosaink motiváltak, keményen dolgoznak, ami bizakodásra ad okot. De sajnos az Ausztriába igazoló Németh Milán személyében egy kulcsembert elvesztettünk – a rutinja, a mentalitása hiányozni fog. Mindegy, hogy melyik úton indulunk el a céljaink felé, a tavasszal szeretnék egy harcos, győztes mentalitással rendelkező, tökéletes fizikai állapotban lévő csapatot látni a pályán!

Az edzőmeccsek menetrendje, január 20.: Szentgotthárd (I.)–HVSE 12.00. Január 24.: Pápa (I.)–HVSE 18.30. Január 27.: Pinkafeld (osztrák)–HVSE 12.00. Január 31.: Celldömölk (I.)–HVSE. Február 3.: HVSE–Sárvár (I.). Február 7.: HVSE–Lipót (I.). Február 10.: HVSE–Mezőörs (I.). Február 14.: HVSE–Vép (I.). Február 17.: HVSE–Nagykanizsa (NB III.) 11.00. Február 21.: HVSE–Zalaszentgrót (I.). Február 24.: Gárdony (NB III.)–HVSE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában