Kosárlabda

2024.01.30. 13:13

Tisztes helytállás a gépiparis kosaras fiúcsapattól

A kosárlabda diákolimpia országos döntőben az V-VI. korcsoportos férficsapatok között 7. helyen zárt a Vas Megyei SZC Gépipari és Informatikai Technikum gárdája.

Sütő Dániel

Forrás: MDSZ

A Pécsen rendezett kosárlabda diákolimpia országos döntőbe nyolc csapat verekedte be magát. Vas vármegyét a Vas Megyei SZC Gépipari és Informatikai Technikum együttese képviselte. A Szalai János által edzett gárda a két négyfős csoport közül az A jelűbe nyert besorolást a pécsi PTE, és a Cserepka, valamint a debreceni Balásházy-iskola mellett. 

A szombathelyi csapat a csoportmérkőzések során először a pécsi PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium együttesével találkozott és kapott ki kerek 20 ponttal 78-58-ra. Következett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma, amelyet 70-59-re legyőzött a Gépipari. Utolsó csoportmeccsükön a vasiak nem tudták megnehezíteni a pécsi Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola dolgát, a vége 60-80 lett a házigazdáknak. 

Két vereséggel és egy győzelemmel így csoportja negyedik helyén zárt a Gépipari. A keresztjáték során a zalaegerszegi Kölcsey-gimnázium csapatával sem bírt a szombathelyi középiskola alakulata, amely 77-51-re maradt alul, ezzel eldőlt, hogy a 7-8. helyért játszhat tovább. A helyosztón a törökbálinti Bálint Márton-gimnáziummal csaptak össze a gépiparisok és végül szoros meccsen, egyetlen ponttal (63-62) jobbnak bizonyultak ellenfelüknél, így hetedik helyen zártak. A torna All Star csapatába beválasztották a gépiparis Tóth-Erdei Mátét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában