Labdarúgás

2024.01.10. 14:12

Vármegyei I. osztály: edzőváltás Körmenden

Dobos Sándor személyében rutinos, sikeres edző irányítja tavasszal a szakmai munkát a Körmendi FC vármegyei I. osztályban szereplő labdarúgócsapatánál.

Tóth Gábor

A Körmendi FC Kurucz Ádámmal a kispadon kezdte meg a 2023/2024-es szezont. Gyengén rajtolt a csapat, hat bajnoki után még nem volt pontja, ezért a vezetőség az edzőváltás mellett döntött. Érkezett Vaspöri Zoltán, akivel 9 pontot begyűjtött a gárda, elkerült a kieső helyről – de csak 14. a 16 csapatos tabellán. A tavaszi felkészülést pedig már a korábbi NB I.-es ZTE-futballista, Dobos Sándor irányításával kezdi meg a nehéz helyzetben lévő Körmend.

Dobos Sándor 1997 óta edzősködik, az elmúlt években dolgozott Letenyén, majd a ZTE különböző csapatainál, és a zalaegerszegi szerepvállalásával párhuzamosan 2003-tól 2023-ig Andráshidán – a vármegyei I. osztályban, az NB III.-ban és az NB II.-ben. Az 56 éves A licenszes edző minden szinten ért el szép eredményeket.

– Karácsony előtt kerestek meg a körmendi klub vezetői, reális célokat jelöltek ki, érzem a bizalmat a részükről, elfogadtam a felkérést – mondta Dobos Sándor. – Egyébként kellett már egy új kihívás számomra, ki akartam mozdulni a komfortzónámból, szeretném megismerni Vas vármegye futballját is. Körmenden jók a körülmények, egy tradicionális csapat edzője lehetek – motiváltan vágok bele a feladatba. Nem vagyok vándormadár edző, minden állomáshelyemen hosszú éveket töltöttem el – most azonban fél évben egyeztünk meg. Először ugyanis szeretném kiharcolni a bentmaradást a csapattal – az én jövőmmel majd ráérünk utána foglalkozni. Természetesen szeretnénk megerősíteni a játékoskeretet, de a legfontosabb szempont nálam a minőségi edzésmunka – és én népes létszámnak szeretek sok edzést tartani!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában