Helyi sport

2024.02.08. 19:00

A MOL az Újpest új tulajdonosa

Az Újpest 1885 Futball Kft. megállapodást kötött a MOL Vagyonkezelő Zrt.-vel, melynek értelmében a MOL-csoport leányvállalata többségi tulajdont szerez a lila-fehér labdarúgóklubot üzemeltető cégben.

Vaol.hu

A tranzakció lezárása és a tényleges tulajdonosváltás várhatóan 2024 április végével történik meg. A MOL célja, hogy kiszámítható tulajdonosként hosszú távon biztosítson támogatást az Újpest FC részére annak érdekében, hogy a klub híres múltjához méltó jövőt építhessen a folyamatosan fejlődő magyar labdarúgásban” – írta közleményében az olajipari vállalat. A közlemény emlékeztetett rá, hogy a MOL az egyik legnagyobb támogatója a magyar labdarúgásnak, kiemelt partnere a magyar szövetségnek (MLSZ) és a férfiválogatottnak. A MOL 2020 óta a MOL Magyar Kupa névadó szponzora, és támogatóként határon túl is segíti a Sepsi OSK Sepsiszentgyörgy, a DAC 1904, a Topolyai SC és az NK Osijek építkezését. A vállalat szerint az egész magyar futball hasznára válhat az, hogy tulajdonosként többet tehet az Újpest FC sikereiért. „Az elmúlt évtizedben bebizonyosodott, hogy az elkötelezett szakmai munka és a megfelelő fejlesztések és befektetések eredményekhez vezethetnek a magyar futballban. A labdarúgás csodája, hogy több millió embert képes megmozgatni. Egy erős Újpest csak tovább erősítheti a magyar focit” – idézte a közlemény Ratatics Pétert, a MOL Lakossági Szolgáltatásokat irányító vezetőjét, aki a MOL-csoportot fogja képviselni. A klubot 2011 őszétől a belga Roderick Duchatelet birtokolta, aki több mint 12 éve csaknem 95 százalékos tulajdonrészt vásárolt meg az egyesületet addig működtető City Budapest Zrt.-től. A lila-fehérek azóta háromszor nyertek Magyar Kupát, egyszer Szuperkupát és egyszer voltak bajnoki bronzérmesek. Ugyanakkor a csapat értékesítése évek óta napirenden volt. – Több mint tíz éven keresztül minden tőlem telhetőt megtettem az Újpest labdarúgóklubért, itt az ideje, hogy új távlatok és célok felé lépjek tovább. Nem volt könnyű megtalálni a megfelelő partnert, aki nemcsak átveszi a klubot, de egyben új lehetőségeket biztosít és új sikerek kovácsa lehet az Újpest fényes jövője érdekében – mondta Roderick Duchatelet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában