Otthon tartották a kupát

2024.02.05. 12:19

A Sárvárfürdő Kinizsi nyerte az általa rendezett kézilabdatornát - fotók

A hat csapat részvételével megrendezett sárvári felkészülési kézilabdatornán a házigazda Kinizsi nyert, második lett a Siófok KC, harmadik pedig a Büki TK Bükfürdő.

Sütő Dániel

Fotó: © Cseh Gábor

A hatcsapatos felkészülési tornán először két, hármas csoportban körmérkőzéseket játszottak. Az I. csoportban, a Sárvárfürdő Kinizsi előbb a Komárom Vármegyei Bajnokságban szereplő Környe SE-t győzte le nagy különbséggel, majd az NB II.-es Ajkát verte magabiztosan, így döntőbe került. A II. csoport élén az NB II.-ben a csoportját vezető, nemrég még nemzetközi kupát nyerő Siófok KC végzett a Büki TK Bükfürdő és a VKL SE Győr előtt.

A döntőben a Sárvárfürdő Kinizsi óriási csatát vívott a Siófokkal. Bár a hazaiak a rajtnál beragadtak és így a Balaton-partiak ötgólos előnyre tettek szert, egy időkérést követően a Sárvár felzárkózott, és végig ott lógott ellenfele nyakán. A második játékrész hajrájában aztán a Sárvárfürdő egyenlített, majd a vezetést is átvette, és végül látványos játékot produkálva, háromgólos győzelmet aratott, megnyerve így a tornát.

A torna végeredménye: 1. Sárvárfürdő Kinizsi, 2. Siófok KC, 3. Büki TK Bükfürdő, 4. Ajka KC, 5. VKL SE Győr, 6. Környe SE.

A torna gólkirálynője: Karé Kamilla (Siófok KC). Legjobb kapus: Tömő Alexandra (Sárvárfürdő Kinizsi).

A díjakat Farkas Ágnes Olimpiai- és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok kézilabdázó, a Vas Vármegyei Kézilabda Szövetség munkatársa adta át.

– Pozitívan zártuk ezt a tornát, aminek feltétlen örülünk – fogalmazott Csonka László, a Sárvárfürdő Kinizsi elnöke. – Hasznos tapasztalatokat szereztünk a meccsek során, amelyekből építkezni lehet. Célunk a felsőház elérése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában