Negyedik lett az Illés Akadémia együttese

2024.02.02. 07:00

Ausztriai tornán vettek részt a szombathelyi zöld-fehérek

A negyedik helyen végzett az Illés Akadémia együttese az ausztriai U11-es nemzetközi teremlabdarúgó-tornán.

Pum András

A negyedik helyen végzett Illés Akadémia fiataljai

Forrás: Illés Akadémia

Az NSG-Steinffeld-Trophy U11-esek számára kiírt teremtornáján osztrák, szlovák és magyar csapatok mérhették össze erejüket. Az Illés Akadémia csapata a Hende Noel, Guba Gál – Novák Benett, Papp Olivér, Molnár Bálint, Rajos Ádin, Tóth Dávid, Pető-Bagics Barna, Kalmár Kornél összetételű keretet szerepeltette a tornán. A Joó Bálint edző vezette zöld-fehérek az A-csoportba kerültek, a mérkőzések játékideje 1x10 perc volt.

A nyitómeccsen nem tudtak jó teljesítményt nyújtani a vasiak, simán, 3-0-ra kikaptak a pozsonyi Slovantól. Aztán a rendező NSG Steinfeld ellen 4-0-ra győztek. Majd egy kiváló meccsen a Sturm Graz ellen 2–1-re kikaptak, míg a bécsi FC Mauerwerk ellen 4-1-re nyertek. A szombathelyiek így a csoport harmadik helyén végeztek. A folytatásban a negyeddöntőben egy magyar csapat, a Mészöly Focisuli volt a szombathelyiek ellenfele, a fővárosi gárdát 4-2-re megverték a zöld-fehérek. Az elődöntőben, a rendes játékidőben 1-1-re végeztek az addig százszázalékos Sturm Graz ellen. Ezt követően a torna szabálya szerint hirtelen halál következett, aranygólig folytatódott a játék. Mindkét csapatból egy kapus és három mezőnyjátékos maradhatott a pályán. Majd miután ebben a hosszabbítás egy perce alatt sem született gól, mindkét csapatból további egy-egy mezőnyjátékosnak el kellett hagyni a játékteret, így 1+2 az 1+2 ellen olytatódott a játék. A végletekig kiélezett mérkőzésen végül a gráciaknak sikerült megszerezniük a mindent eldöntő gólt, így ők jutottak be a fináléba. A harmadik helyért a Slovannal  csaptak össze a szombathelyiek, a szlovákok ezúttal 3-1-re győztek, így a vasiak végül a negyedik helyen végeztek. A tornát a Sturm Graz nyerte meg.

– Az első mérkőzésünk kivételével maximálisan elégedett vagyok a srácok teljesítményével – mondta a szombathelyiek edzője, Joó Bálint. –  Bátor, kezdeményező felfogásban, nagyon jó mentalitással, kellő agresszivitással játszottunk. Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam, és csapatként is nagyot küzdöttek a gyerekek. Némi hiányérzet természetesen maradt a csapatban a torna után, de összességében pozitív élményekkel távoztunk, és újabb hasznos nemzetközi tapasztalattal lettünk gazdagabbak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában