Röplabda

2024.02.27. 13:14

Bejutott az első hatba az egyetemi férfi gárda - Ismét kikapott mindkét női vasi röpicsapat

Az NB II.-es női röplabdabajnokságban ezúttal sem termett babér a Haladás VSE és a SZoESE csapatának sem, míg a férfi egyetemisták megverték a Gödöllőt, a Kistexet pedig játék nélkül gyűrték le, így bejutottak a felsőházba.

Sütő Dániel

Fotó: MRSZ

Haladás VSE–Jászberény RK Volleyball 1:3 (-22, 23, -25, -25). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 60 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Mezőffy, Farkas.

Haladás: Kőrösi, Tóth B., Héjj, Marton, Horváth B., Németh A. Csere: Bánfi, Rudolf, Stéger, Avas, Varga N., Ragasits. Edző: Dr. Mucsi Péter.

A Haladás mesterének szavaival élve ismét két ellenféllel kellett megküzdenie a vasi csapatnak. A túloldalon lévő rivális ellen még sikerülhetett volna a győzelem, azonban saját magával ezúttal sem tudott megbirkózni a HVSE. A szoros szettek során rendre hibázott döntő szituációkban a hazai alakulat, nem jöttek ki jól a végjátékokból a lányok. A lelkes, fiatal jászberényi együttes megérdemelten vitte el a bajoki pontokat.

UNI Győr-SZESE–Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (16, -21, 11, 11). Győr, 50 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Barabás.

SZoESE: Lajos, Fülöp, Horváth K., Dóka, Szalai Cs., Nagy D. Csere: Fatér, Tauker, Gábriel, Imre. Edző: Bodzer Attila.

Az első szettben még a kezdeti hibáknak köszönhetően a játékrész derekáig fej-fej mellett haladt a két együttes, de végül a Győrieknek állt a szerencse és sikerült behúzniuk a szettet. A második etapban a SZoESE nyitásfogadásai néhány rövidke időszaktól eltekintve jól működtek, ami meghozta az eredményt. A harmadik és a negyedik szettben is rosszul kezdtek az egyetemista lányok és nem tudtak kilábalni a gyerekes hibákból, aminek csak vereség lehetett a vége.

Gödöllői Röplabda Club II.–Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (18, -22, -19, -25). Gödöllő, 20 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Halász, Filibér.

SZoESE: Gőczi R., Marsai, Szabó G., Konetsny, Dobos, Takács B. Csere: Barbalics, Temesi, Müller. Edző: Gőczi István.

Az első hatba kerülésért lépett pályára a SZoESE, amely ugyan jól kezdte a meccset, de aztán megakadt a sok pontatlanság miatt és ezt kihasználta a gyors röplabdát játszó Gödöllő. A folytatásban magára talált a SZoESE, amely innentől kezdve minden szettet megnyert.

A Kistext ellen pedig játék nélkül győztek a vasiak, mivel ellenfelüket kizárták a bajnokságból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában