Labdarúgás

2024.02.22. 07:00

Kezdődik a vasi foci: rajtol a tavaszi szezon - A hétvégén már pályára lép a vármegyei I. osztály

Véget ért a téli szünet, a hétvégén a 16. forduló mérkőzéseivel megkezdődik a 2023/2024-es vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi idénye.

Tóth Gábor

Haladás-gólöröm – messze a zöld-fehér gárda rúgta a legtöbb gólt a mezőnyben

Forrás: Cseh Gábor

A télen három klubnál döntöttek úgy, hogy edzőt váltanak – mindhárom együttes a bentmaradásért küzd. Körmendről távozott Vaspöri Zoltán, és tavasszal már Dobos Sándor irányítja a szakmai munkát. Dobos az elmúlt években dolgozott Letenyén, a ZTE különböző csapatainál, és Andráshidán – a vármegyei I. osztályban, az NB III.-ban és az NB II.-ben. Bükön megköszönték a munkát Dobány Gábornak, Iszak Sándor ült le a kispadra – aki korábban Gencsapátiban ért el szép eredményeket, legutóbb pedig az NB III.-as Csorna másodedzője volt. Rábapatyról távozott Marton Róbert, már Kovács Tamás készítette fel a csapatot a tavaszi szezonra játékos-edzőként.

A Szombathelyi Haladás Kft. II. telelt a vármegyei I. osztály tabellájának az élén – a fiatal játékosokat felvonultató csapat veretlenül száguldott át a mezőnyön. A Király SE és az Alpok Zirkon Vép VSE üldözi gőzerővel a zöld-fehér gárdát – de minden bizonnyal a negyedikként forduló Sárvár is bele akar szólni a dobogós helyezések sorsába.

– Persze van még hová fejlődnünk, de összességében elégedett vagyok az őszi szezonnal – mondta Horváth András, a Szombathelyi Haladás Kft. II. – Változatlan kerettel futunk neki a tavaszi szezonnak – és továbbra is a bajnoki cím a célunk. Bár nem lesz könnyű dolgunk, mert a Király, a Vép és a Sárvár is komoly rivális. Kisebb sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, de a betervezett munkát elvégeztünk – szeretnénk folytatni a menetelést!

– Tisztességgel beleálltak a srácok a munkába, így bizakodva várom a tavaszi rajtot – árulta el Hegyi László, a Király SE mestere. – Horváth András sérülésből lábadozik, rá majd inkább a tavasz második felében számíthatok. Czöndör Gergő is sérüléssel bajlódik, még kérdéses, hogy mikor tud százszázalékos munkát végezni. A kapusunk, Király Mátyás pedig az NB II.-es Kazincbarcikához igazolt. Érkező nincs.  Egyik legfőbb riválisunk, a Haladás II. remek, gyors csapat, de szerintem fel tudjuk vele venni a versenyt!

– A téli felkészülést ugyanolyan intenzitással végeztük el, mint a nyárit, felkészültünk a tavaszra, fizikálisan rendben lesz a társaság! – jelezte az Alpok Zirkon Vép VSE trénere, Gombás Péter. – A játékoskeretben történt némi változás a télen. A kulcsemberek közül sajnos Szendrődi Benjámin távozott. Érkezett viszont az NB III.-as Kelentől Czeglédi Richárd, Ausztriából pedig Bátori-Tóth Benjamint igazoltuk le. A folytatás nehéznek ígérkezik, mert több csapat is a dobogóra pályázik, de ha már idáig eljutottunk, szeretnénk éremmel zárni a bajnokságot!

A 16. forduló menetrendje, szombat, 15.00: Csákánydoroszlói KSE–Csepregi SE, Söpte SE–Alpok Zirkon Vép VSE, Büki TK–Kiswire Szentgotthárdi VSE, Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Körmendi FC, Sárvár FC–Vasi Bádogos Kft. Táplán SE. Vasárnap, 15.00: Horváth Ranch Kft. Nádasd KSE–Király SE, Rábapatyi KSK–Vasvár VSE, Szombathelyi Haladás Kft. II.–Tannenbaum Kft. Szarvaskend SE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában