Boksz

2024.02.06. 17:30

Már edzésbe állt az olimpikon - Hámori Luca vállműtétje után fizikálisan próbálja utolérni magát

Vállműtétje után ismét edzésbe állt Hámori Luca, a kőszegi Fitt-Box Ökölvívó Egyesület olimpiai kvótával rendelkező sportolója.

Tóth Gábor

Hámori Luca

Hámori Luca sporttörténelmi sikert aratott a nyáron Lengyelországban, bronzérmet szerzett az Európa Játékok ökölvívótornáján, ezzel kvalifikálta magát a 2024-es párizsi olimpiára – első magyar nőként sikerült neki ez a bravúr. December elején pedig az ötödik aranyérmét gyűjtötte be a felnőtt magyar bajnokságon. Hogy aztán december 19-én kés alá feküdjön, és átessen egy régóta esedékes vállműtéten – így ki is hagyta az év első nagy hazai, nemzetközi versenyét, a Bocskai Emléktornát. Sokat azonban nem pihent, a hat hetes kontroll után ugyanis rögtön munkába állt.

– Nehezen viseltem a tétlenséget, de felkötött karral nem tudtam dolgozni – árulta el Hámori Luca. – A hat hetes kontroll ugyan még azt állapította meg, hogy gyulladás van a vállamban – de végre ismét munkába állhattam. Elsősorban láberősítő gyakorlatokat végeztem, az alapmozgásokat gyakoroltuk az elmúlt hetekben, és a napokban végre a futást is elkezdhettem. Specifikus ökölvívó edzést, például kesztyűzést azonban még nem végezhetek. Most napi két edésem van, heti három-négy alkalommal.

– Pénteken viszont már elutazom a felnőtt ökölvívó-válogatott edzőtáborába – folytatta Hámori Luca. – Erőnléti edzővel fogok dolgozni, minden erőmmel azon leszek, hogy fizikálisan mielőtt utolérjem magam. A tervek szerint február végén már teljes értékű munkát végezhetek – bizakodva várom ezt az időpontot. Az első idei megmérettetésem március közepén egy nemzetközi verseny lesz Belgrádban – a tervek szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában