Kézilabda

2024.02.21. 19:00

Pályán a kézisek - Kezdetét vette az NB II.-es tavaszi szezon

Izgalmas vasi rangadóval rajtolt el az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tavaszi idénye, ám a Bük és a Sárvár nem bírt egymással, osztozott a pontokon, míg a CVSE idegenben aratott fontos sikert. A gotthárdi fiúk vereséggel kezdtek.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Handball Sárvár

Büki TK Bükfürdő–Sárvárfürdő Kinizsi 34 -34 (18-15). Bük, 100 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Buchesz, Czenki.

Büki TK: Szücs I. – Farkas N. 8, Szabó D. 3, Lékai, Tamási 7, Marton  3, Gősi 6. Csere: Büki A. – Tóth V. 2, Zakariás, Varga Zs. 3, Tóth B. 2. Edző: Baranyai Enikő.

Sárvárfürdő Kinizsi: Tömő – Horváth I. 6, Molnár Zs., Gutecz 2, Barcza 8, Ács 6, Szemes 5. Csere: Varga Á. – Kajdácsi 6, Gerencsér, Kiss 1, Vajda, Oláh, Németh H. Edző: Skoda Bence.

Az első félidő nagy részében fej-fej mellett haladt a két csapat: hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek egy-két góllal. A legnagyobb különbség – három gól – a végjátékban alakult ki a Bük javára. Szünet után villámrajtot vett a Sárvár: egy 5-0-ás sorozattal két perc alatt nem csak egyenlített, de a vezetést is átvette Skoda Bence csapata. Ezt követően az 59. percig szinte végig a Sárvárfürdő volt előnyben. Az utolsó két perc aztán drámaian izgalmas, változatos volt. A bükiek bő egy perccel a lefújás előtt egyenlítettek, majd hét másodperccel a vége előtt büntetőből a vezetést is megszerezték. A gyors sárvári középkezdés után azonban a hazaiak szabálytalankodtak a lövőjátékossal szemben, amiért a szabályok szerint piros lap és hétméteres járt, utóbbit értékesítette a Kinizsi, döntetlenre mentve ezzel a vasi rangadót.

Baranyai Enikő: – Sok hibával játszottunk a mérkőzés nagy részében. Felvettük az ellenfél lassú játékát, amiben a bírok is partnerek voltak. Csak periódusokban tudtuk a mi gyors, futós játékunkat érvényesíteni.

Skoda Bence: – A második helyen álló Bük otthonában, küzdelmes mérkőzésen sikerült egy pontot szereznünk, ami nagy fegyvertény, gratulálok a lányoknak! Dolgozunk tovább, még két fontos mérkőzés vár ránk az alapszakaszban.

SZESE Győr–Celldömölki VSE 25-27 (15-12). Győr, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Redling, Uhrin.

CVSE: Szalai N. – Horváth D., Hornyák 6, Győrffy R. 5, Szecsődi 5, Szélesi 1, Pupp S. 2. Csere: Balogh V. – Horváth D., Szomorkovits, Pup R., Gönczöl 7, Győrvári 1. Edző: Erőss Péter.

Lassan és közepes keménységgel kézilabdázott a CVSE, ami miatt nem érvényesülhetett állóképességi fölénye. Az utolsó 10 percben sikerült olyan játékot produkálniuk a vasiaknak, amit Erőss Péter látni akart. A mérkőzés létfontosságú volt a csapat életében, hiszen győzelmével még maradt esélye a Cellnek a felsőházba kerülésre.

Szentgotthárdi VSE–Alsóörsi SE 21-28 (11-14). Szentgotthárd, 55 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Jáger, Poller.

Szentgotthárd: Kovács R., Kanics (kapusok), Bouti, Császár, Vadász, Kozma 2, Horváth N. 1, Góth, Séger 2, Vujovic 3, Háklár 3, Rónai, Gotthárd, Németh D. 2, Hertelendy 4, Weidl 4. Edző: Ernst Attila.

Az első félidőben még jól tartotta a lépést a Szentgotthárd a tabellán második Alsóörs ellen. Szünet után állandósult a vendégek 3-4 gólos előnye, az utolsó 10 percre pedig elfáradt a Gotthárd, biztosan nyert az Alsóörs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában