Eredmények

2024.02.20. 13:35

Sakk: kikapott a rajton a Haladás VSE I. - fotók

A sakkcsapatbajnokság tavaszi első fordulójában a Haladás VSE I. Szuperligás csapata kikapott. Az NB I-ben nyert a Szentgotthárd-Alsószölnök.

Pum András

Forrás: Cseh Gábor

Haladás VSE I.–ASE Paks I. 2:8. Haladás Sportkomplexum, Konferencia-terem, Szuperliga sakkmérkőzés.

Öt olyan parti is volt, amelyen minimum döntetlenre jók voltak a vasiak, de ezeket végül mind a rutinos paksiak nyerték. Nincs ekkora különbség a csapatok között. Győzött: Bálint. Remizett: Ruck R., Lakos.

Haladás VSE II.–ASE Paks II. 9:3. Szombathely, NB I.-es sakkmérkőzés.

Az Élő-pontok alapján a vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a szombathelyi gárda. Győzött: Nagy B., Csontos, Egri, Németh D., Tomasics, Gömböcz, Apró. Remizett: Sárdy, Farkas, Magyar.

Szentgotthárd-Alsószölnök TSE-Balatonfüredi SC 8:4. Alsószölnök, NB I.-es sakkmérkőzés.

Az erősen tartalékos hazaiak győzelme nem forgott veszélyben, a szentgotthárdiak biztosan nyertek. A 15 éves Magold Filip ebben a bajnokságban háromból harmadik meccsét is megnyerte, összességében gotthárdi színekben tíz meccsből tizedik győzelmét aratta. Értékes döntetlennel mutatkozott be a Fülöp-szigeteki Jay Jay Penaranda. Győzött: Magold F., Takács B., Gjuran, Volosin. Remizett: Sebenik, Seres, Kovács B., Hittér, Makk, Király, Szabó Zs., Penaranda.

Haladás VSE III.–Spartacus SK 10:2. Szombathely, NB II.-es sakkmérkőzés.

Sima hazai siker született, a vasi fiatalok nagyon jól játszottak. Győzött: Takács G., Rövid, Gutmann, Horváth R, Tóth T., Farkas, Vilics, Pergel B., Bolla. Remizett: Joó. Bárdics M.

Tapolca VSE II.–Arborétum Herény 6,5:5,5. Tapolca, NB II.-es sakkmérkőzés.

Egyenlő erők küzdelmében a szerencsésebb csapat győzött. Győzött: Horváth T., Finy, Gábor. Remizett: Foki, Vasenszky Z., Jókai, Szalay, Vasenszky K.

Sárvári Sakk Club SE–Kisbér-Aszár I. 5,5:6,5. Sárvár, NB II.-es sakkmérkőzés.

Nagyon jól játszott a sárvári csapat, sokáig nyerésre is álltak, ám a végén elveszítteték a mérkőzést. A szerencsésebb csapat nyert. Győzött: Balka, Papp. Remizett: Smidéliusz, Ongai, Szép, Szokolszky, Katona, Hadrik, Gál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában