Kézilabda

2024.02.14. 11:51

SZKKA: újabb nemzetközi klubsiker

A női kézilabda NB I/B.-ben listavezető Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hivatalos honlapján jelentette be, hogy együttműködési megállapodást kötött a BL-szereplő Buducnost csapatával.

Sütő Dániel

Forrás: SZKKA

"A Danube Handball Cup tavalyi kitalálása és elindítása után egy újabb nemzetközi sikerről számolhatunk be, ugyanis klubunk együttműködési megállapodást kötött az EHF Bajnokok Ligájában is szereplő, 34-szeres bajnok és 28-szoros kupagyőztes montenegrói ZRK Buducnost Podgorica csapatával" – olvasható az SZKKA hivatalos oldalán.

A szombathelyi egyesület és a montenegrói BL-csapat között egy komplex szerződés keretén belül olyan szakmai együttműködés köttetett, amely során a játékosoknak lehetőségük lesz a klubok közötti átigazolásra, emellett az edzők összedolgozása, minden korosztály számára közös edzőmérkőzések, edzőtáborok szervezése, a klubok népszerűsítése és az egymás általi szakmai fejlődés is beletartozik a megállapodásba.

Az SZKKA mindig is a hosszútávú építkezésben hitt, a klub számára ez egy nagyszerű lehetőség, hogy Danube Kupa által már meglévő szlovák és osztrák nemzetközi kapcsolatait bővítse és még jobban becsatlakozzon a kézilabda nemzetközi vérkeringésébe. Az új megállapodást az SZKKA ügyvezetője, Pődör Zoltán és a montenegrói klub elnöke, Ivan Ubovic a szombat esti, Buducnost-Odense Bajnokok Ligája összecsapás szünetében írták alá.

Pénteken utaztam Podgoricába és rögtön az első napon volt lehetőségem megnézni a Buducnost felnőtt BL csapata, valamint az ifi és a serdülő gárda edzését is – fogalmazott Pődör Zoltán, az SZKKA első embere. 

A pénteki tárgyalások után szombaton az Odense elleni Bajnokok Ligája mérkőzés félidejében írtuk alá a megállapodást. Az SZKKA számára egy óriási lépés, hogy egy ilyen tradicionális Bajnokok Ligája-klubbal tudunk együttműködni. Úgy gondolom, hogy ezzel lerakjuk az alapokat egy hosszú távon jól működő kapcsolatrendszerhez, melynek segítségével akár egy BL-csapathoz mehetnek a szombathelyi gyerekek, vagy onnan jöhetnek játékosok hozzánk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában