Kézilabda

2024.03.28. 12:00

Egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség

Elrajtolt az NB II.-es női kézilabda-bajnokság felső- és alsóházi rájátszása. A felsőházi Bük idegenben ikszelt, a Sárvár kikapott, míg az alsóházi Celldömölk egy góllal bizonyult jobbnak a tataiaknál.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Handball Sárvár

Szentendrei NKE–Büki TK Bükfürdő 31-31 (14-19). Budakalász, 60 néző, NB II.-es nőikézilabda-mérkőzés, vezette: Obermayer Balázs, Ifj. Vindis Ferenc.

Büki TK: Büki A. - Farkas N. 9, Szabó D. 7, Tóth V. 2, TamásiA 3, Marton 4, Gősi 3, Cserék: Szücs I. – Zakariás, Tóth B., Lékai 2, Varga Zs. 1. Edző: Baranyai Enikő.

Nehezen lendült játékba a Bük, kellett 10 perc mire felvette az utazó sebességet, ekkor el is tudott húzni az ellenfelétől. A félidő végére sajnos jött egymás után három kiállítás, aminek köszönhetően kicsit visszaesett a vasi vendégek teljesítménye, de tartani tudták az előnyüket. A második félidőt ugyanúgy kezdte a BTK, ahogy az elsőt, majd a folytatás kaotikus volt minden szempontból. A végeredmény ennek fényében igazságosnak mondható.

Veszprém Pannon SE–Sárvárfürdő Kinizsi 29-21 (12-6). Veszprém, Wartha Sportcsarnok, 100 néző, NB II.-es nőikézilabda-mérkőzés, vezette: Herbert Bálint, Szűcs Levente.

Sárvárfürdő Kinizsi: Tömő – Horváth I., Molnár, Gutecz 1, Barcza 3, Ács 8, Szemes 2. Csere: Varga – Kajdácsi 7, Gerencsér. Edző: Skoda Bence.

Különböző okok miatt a Sárvár mindössze 10 fővel érkezett a felsőházi rájátszás első mérkőzésére. A vendégek rengeteg hibával kezdték az összecsapást – kihagyott büntetők és ziccerek, technikai hibák, eladott labdák –, így az első 30 percben mindössze hat találatig jutottak. Szünet után is csak fellángolásai voltak a Sárvárfürdőnek, de igazán megszorítani nem tudta a hazaiakat.

Tatai AC–Celldömölki VSE 32-33 (17-18). Tata, 50 néző, NB II.-es nőikézilabda-mérkőzés, vezette: Gyimesi Metta, Kékesi Krisztina.

CVSE: Balogh V. – Gyurák 1, Horváth D. 1, Pup S. 1, Győrffy 7, Török F. 10, Deé 3, Szomorkovits 1, Szalai N., Hajdú, Pup R. 1, Pál, Szecsődi 6, Győrvári 2. Edző: Erőss Péter.

Az első perctől kezdve irányította a találkozót a koncentráltabb CVSE, amely az első félidő közepén kisebb hullámvölgybe került, ekkor át is vette a vezetést a házigazda Tata. Még a szünet előtt sikerült összekapnia magát Erőss Péter együttesének, és fordított, ráadásul három találattal lépett el ismét, amiből egygólos előny maradt a szünetre.  A 47. percben már 6 góllal is vezetett a CVSE, a végjátékban azonban megérkezett a vendégek nyakára a hazai alakulat, amely huszáros hajrával ledolgozta ugyan hátrányát, de 20 másodperccel a vége előtt Győrvári bebiztosította a celli győzelmet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában