Kosárlabda

2024.03.19. 14:06

Falco: Keller Ákos hosszabbított!

A Falco-Vulcano Energia KC NB I.-es, bajnoki címvédő kosárlabdacsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy újabb egy évvel meghosszabbította a rutinos válogatott center, Keller Ákos szerződését.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

Fotó: Unger Tamás

A 35 esztendős Keller Ákos az Alba Fehérvárnál kezdte pályafutását, később megfordult Szolnokon, majd rövid ideig Körmenden is. Külföldön szerepelt a francia Pau-Orthez, a horvát Zadar, az olasz Orlandina Basket csapataiban - 2021 januárjában a lengyel rekordbajnok Slask Wroclawtól igazolt Szombathelyre, azóta kulcsembere a sárga-fekete gárdának. Eddig 160 tétmeccsen húzta fel a Falco mezét. A 2023/2024-es kiírásban 23 mérkőzés alatt 7,6 pontot, 6,3 lepattanót átlagolt a bajnokságban, míg a Bajnokok Ligájában 6 mérkőzésen átlagban 8,5 pontot, 5,5 lepattanót jegyzett. Keller mindent megnyert a Falcóval: háromszor a bajnokságot (2020/2021, 2021/2022, 2022/2023) és kétszer a Magyar Kupát (2021, 2023). Nem vitás, hogy emblematikus játékosa a Falco sikerkorszakának.

- Jól érzem magam Szombathelyen, jól érzem magam a csapatnál. Az eddigi karrierem során itt tapasztalom először, hogy mindenki elfogad olyannak, amilyen vagyok és szeretnek Szombathelyen. Örülök, hogy ilyen közegben maradhatok, és van egy belsős infóm, miszerint Gyuri Bácsi szeretné, hogy a Falcóból vonuljak vissza - nyilatkozta a klub honlapján Keller Ákos.

- Nagyon örülök, hogy a legsikeresebb magyar kosárlabdázó hosszabbított csapatunkkal. Áki fontos láncszeme a Falcónak, és nemcsak a pályán, hanem az öltözőben, a pályán kívül is meghatározó a szerepe. Egy nagyon jó kapcsolat folytatódik, és élvezni fogjuk az újabb közös évet! - összegzett Milos Konakov vezetőedző.

- Februárban kezdtük el a következő szezon játékoskeretének a kialakítását. Ennek első örömteli híre, hogy sikerült egy újabb egy évre szóló szerződést aláírnunk Keller Ákossal, aki így a 2024/25-ös szezonban is sárga-feketében lép pályára - jelezte Gráczer György ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában