Kézilabda

2024.03.14. 21:14

Nagyot küzdött a SZESZI csapata

Az előkelő ötödik helyen zárt a PTE szombathelyi Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikuma a középiskolások B kategóriás kézilabda diákolimpia országos döntőjében.

Sütő Dániel

Fotó: MDSZ

A versenyengedéllyel nem rendelkező diákoknak szóló kézilabda országos döntőn a lányok Balatonfüreden versenyeztek. Az országos döntőre 14 lánycsapat jutott be, köztük a Pécsi Tudományegyetem szombathelyi Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolája, amely a négy csoport közül a D-be került. A vasi lányok három meccsükből kettőt nyertek, egyet pedig elveszítettek, így összességében kvartettjük második helyén végeztek és jutottak tovább.

A keresztjáték során a C csoport másodikjával, a csornai Hunyadival került össze a SZESZI csapata, amely magabiztos, hétgólos győzelmet aratott (20-13). A sors furcsa fintora, hogy bár csak egyszer kaptak ki a szombathelyi lányok, mégis csak az ötödik helyért csatázhattak a helyosztókon. Utolsó találkozójukat a móri  Táncsics Mihály Gimnázium  alakulatával vívták me a vasiak, akik ezúttal sem hibáztak, gyakorlatilag esélyt sem adtak ellenfelüknek és végül 24-9-ra diadalmaskodtak.

A különdíjasok közé is bekerült egy szombathelyi, hiszen a torna gólkirálynője a Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója, Juhász Luca lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában