Labdarúgás

2024.03.03. 07:00

Patinás párharc - Vasárnap a Haladás a Honvédot fogadja

A labdarúgó NB II. 23. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás a Budapest Honvédot fogadja.

Pum András

Csernik Kornél győzelmet vár a kispestiek elleni bajnokin

Fotó: Unger Tamás

A két patinás klub az NB II.-ben tavaly ősszel csapott össze először: akkor a Haladás Jancsó András és Csernik Kornél góljával  2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként. A Haladás és a Honvéd történelme során eddog 144 tétmeccset vívott egymással, ebből 127-et az NB I.-ben – a többit különböző kupákban. Ami a jelent illeti, a Szombathelyi Haladás 27 ponttal a 11. helyen áll, tavasszal hazai pályán a vasiak 2-2-re végeztek a Csákvárral, 1-1-re a Kozármislennyel, 1-0-ra verték a BVSC-t és 2-1-re a Tiszakécskét. Idegenben pedig 2-1-re kikaptak a Nyíregyháza otthonában a zöld-fehérek. A 27 ponttal a 10. helyen álló Budapest Honvéd Pinezits Máté irányításával kezdte a bajnokságot, a trénert november 9-én a korábban a Haladást bronzéremig vezető Csertői Aurél váltotta. Csertőivel javult a csapat teljesítménye, múlt vasárnap szenvedte el első vereségét a Kispest: otthon 1-0-ra kikapott a Siófoktól. Ezt megelőzően – tavasszal – 2-1-re nyert Kozármislenyben, 1-1-re végzett odahaza a Nyíregyházával, szintén 1-1-re Tiszakécskén. A kispestiek elsősorban saját nevelésű játékosaikra építik csapatukat, de a piros-feketéket erősíti a korábbi válogatott Holman Dávid, illetve Kálnoki-Kis Dávid, Adorján Krisztián vagy éppen Bobál Gergely.

A Haladás támadója, Csernik Kornél az őszi, kispesti meccsen a 74. percben állt be, öt perccel később az ő beívelése után Jancsó kapufát fejelt, majd Mohos beadását lőtte a hálóba Jancsó. A 93. percben pedig Cserniket buktatták a tizenhatoson belül, a büntetőt a sértett értékesítette.

– Akkor 0-1-ről fordítva nyertünk 2-1-re a Honvéd otthonában, nagy dolog volt a győzelem, annak is örülök, hogy hozzá tudtam járulni a sikerhez – mondta Csernik. – A Honvéd technikailag képzett játékosokból áll, hátulról szépen felépíti támadásait. Sok fiatal található a keretükben, de vannak rutinos játékosaik is. Ha a tabellára nézünk, láthatjuk, hogy fontos meccs előtt állunk, de hazai pályán nem kell félnünk senkitől, így a Honvédtól sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában