Helyi sport

2024.03.24. 20:46

Pazarul sikerült Sainz visszatérése

Kettős Ferrari-sikerrel zárult az idei Formula–1-es Ausztrál Nagydíj. A vakbélműtétje után visszatérő Carlos Sainz Jr. nyert csapattársa, Leclerc, valamint Norris előtt.

Sütő Dániel

A rajtnál jelentős változás nem történt az élmezőnyben, Verstappen simán az élen maradt, de a második körben megelőzte őt Sainz. Egy perccel később kiderült az is, hogy a holland címvédő versenyautójának jobb hátsó fékjével probléma van, ennek következményeként Verstappen kiállt a negyedik körben. Ezzel hosszú sorozat szakadt meg, a 26 éves versenyző ugyanis a 2022-es melbourne-i viadal óta egymás után 43 futamon végzett pontszerző helyen megszakítás nélkül. A Ferrarik és a McLarenek kezdtek nagy csatába a futamgyőzelemért. A háromhelyes rajtbüntetés miatt hatodikként startoló Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője sokáig George Russell (Mercedes) mögött volt beragadva a hetedik pozícióban, de a versenytáv felénél az ötödik helyen száguldott. A kerékcseréket követően a két Ferrari haladt az élen, mögöttük a két McLaren. Sainz magabiztosan vezetett, elsőségét nem veszélyeztette senki. Közvetlenül a leintés előtt Russell balesete borzolta a kedélyeket, de a brit versenyző nem sérült meg, a Mercedes viszont így pont nélkül maradt, mivel a viadal során Hamilton autójában megadta magát az erőforrás. Sainz nyert Leclerc és Norris előtt. A világbajnokság két hét múlva Szuzukában, a Japán Nagydíjjal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában