Vízilabda

2024.03.06. 13:05

Tatabányán szenvedett vereséget az AVUS csapata

Az OB I/B-s vízilabda-bajnokság 18. fordulójában az AVUS meglepetésre négy góllal kikapott a TVSE vendégeként.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Tatabányai VSE-AVUS 11-7 (3-1, 4-1, 3-1, 1-4). Tatabánya, 80 néző, OB I/B-s vízilabda-mérkőzés, vezette: Kiss A., Besenyei.

AVUS: Antoni – Hajmási 1, Makrai, Németh B., Sági, Juhász S., Kertész. Csere: Galambos, Szili, Makarenko 2, Berényi 3, Kovács K. 1. Edző: Péter Imre.

A Tatabánya legeredményesebb gólszerzője Fekete Bálint három góllal.

Jobban kezdte a hazai csapat a mérkőzést, a vasiak nem találták az ellenszert, emberelőnyeikbe pedig pontatlanságok csúsztak. Így 3-0-ra elhúzott a TVSE, majd Makarenko centerből szépíteni tudott a negyed végén (3-1). A második negyed ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, ismét a szélről kaptak gólt a szombathelyiek, de erre válaszolt Hajmási (4-2) Ezt követően – a kevés kiállítást hozó mérkőzésen – egyenlő létszám ellen továbbra is pontatlanok voltak a vendégek lövései – egyúttal önbizalmat adtak az ellenfél kapusának. Védekezésben háromszor is hatalmas hibát követtek el a szombathelyiek, a félidőben 7-2 állt az eredményjelzőn.

 A harmadik negyedben a Tatabánya támadásai kevés veszélyt hordoztak magukban, de többször is visszapattant hozzájuk a labda, egy egyéni figyelmetlenség, egy jól eltalált lövés és egy semmiből kiharcolt büntetőt értékesített a hazai csapat. Berényi pedig egy centerből visszaküzdött labdát helyezett be a kapuba. A harmadik negyed után 10-3 állt az eredményjelzőn. Bár kevés esély volt csak a visszakapaszkodásra, védekezést váltottak az aligátorok, támadásaik pontosabbá váltak és az utolsó negyedet 4-1-re nyerték.

Egy emberelőnyös szituációnál Hajmási szépen játszott be a falba a labdát, melyet Makarenko belőtt. Rögtön ezt követően Kovács Kevin ejtett egy szép gólt rendezetlen védelem ellen. (10-5) Halvány reménysugár volt ez, melyet gyorsan eloszlatott a hazai csapat, miután egy újabb szélső lövés szerencsésen jutott a hálóba. Rögtön erre Berényi válaszolt gyorsan egy hasonlóan szerencsés góllal. Ezt követően gól nélkül csordogált egy ideig a mérkőzés, majd Hajmási harcolt ki egy emberelőnyt, Makrai észrevette az üresen maradt Berényit, aki a hálóba talált (11-7). Három perc volt hátra, de a Tatabánya szépen visszazárt, így ez maradt a végeredmény (11-7).

Péter Imre: – Nem érdemeltünk győzelmet, sem elöl, sem hátul nem működtek a a dolgok. Megint bealudtunk a mérkőzés elejébe és később már nem sikerült fordítanunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában