Elképesztő góltermés

2024.03.29. 07:00

Egy Velekei, két Velekei – jó sok gól: Szarvaskenden parádézik a vasi testvérpár

A 27 éves Velekei László és a 23 esztendős Velekei Bence mondhatni fogalommá lettek a Vas vármegyei labdarúgó bajnokság I. osztályában. A Nagykölkedről származó testvérpár hétről-hétre extra teljesítménnyel rukkol elő, Bence az első, László a második a góllövőlistán.

Tóth Judit

Velekei Bence és Velekei László: az idei kiírásban eddig 49 gólt jegyzett a testvérpár

Forrás: Szendi Péter

Szarvaskend lakossága alig több, mint kétszáz fő. A kis falut hétvégente a foci élteti. A helyi futballisták sok örömet okoznak a szurkolóknak, a csapat jelenleg az előkelő ötödik helyen áll a Vas vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályának tabelláján. A hazai meccsek igazi sportünnepet jelentenek a faluban, a lakosság hetven százaléka kimegy szurkolni, de a környékbeli településekről, sőt Körmendről is mindig vannak a közönség soraiban.

A vármegyei I. osztályban a góllövőlista élén  két szarvaskendi futballista áll: a Velekei testvérpár ifjabb tagja, Bence 25 gólnál tart, bátyja, László 24 találatot szerzett az eddig eltelt húsz forduló során – előbbi vezeti a rangsort, utóbbi másodikként az „üldöző”.

A nyolcgyermekes családban nevelkedett Velekei-testvérek a futball alapjait Kutasi Tibornál sajátították el a körmendi Kék Sünik Utánpótlás Labdarúgó Clubnál. Első osztálytól egészen az általános iskola befejezéséig az egyesületben játszottak, utána Bence Egyházasrádócon folytatta, majd Horvátnádaljára igazolt. Ezt követően egy szezon erejéig a Király SE együttesében szerepelt, de onnan eljött, mert munkája miatt nem tudta vállalni az edzéseket. Szombathelyről vezetett az út Szarvaskendre, ahol bátyja, László már negyedik szezonját töltötte. Előtte ő a Vasi Fociakadémia, a Vasszécseny, az Egyházasrádóc és a Horvátnádalja játékosa is volt.

Velekei
Velekei Bence és Velekei László, akik elképesztő mennyiségben termelik a gólokat Szarvaskenden
Fotó: Szendi Péter

Szarvaskenden Kovács Kálmán a Velekei-fivérek edzője, aki szerethető és eredményes csapatot hozott össze a faluban.

– Jó a társaság, főleg ezért szeretünk itt játszani, ráadásul édesapánk szarvaskendi származású, korábban maga is a helyi csapatban futballozott. Rajta keresztül sokan ismernek bennünket, és úgy érezzük, szeretnek is – mondta László és Bence.

A fiúk – a gólokat tekintve – eddig a vármegyei II. osztályban, a Horvátnádalja színeiben voltak a legsikeresebbek: László 64, Bence pedig 74 gólt szerzett egy szezonban.

A Szarvaskenddel szeretnének a legjobb öt között végezni idén. A góllövő-listát masszívan uralják, ezt az előkelő helyet a szezon végéig igyekeznek megtartani. Erre minden esélyük megvan, mert ritka az, ha egy mérkőzésen egyikük sem talál be. A szarvaskendi csapat és Velekei-testvérek sikertörténetet írnak a kis hegyháti faluban, ahol most a foci körül forog a világ.

Bence Nádasdon él, sírköves, nős, van egy hat hónapos kisfia. László Nagykölkeden lakik, Ausztriában dolgozik targoncásként, két hét múlva érkezik első gyermeke, egy kisfiú. Úgy tűnik, lehet családi utánpótlás a fociban is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában